11 evakuert til Kamøyvær - 23 Rasfast i Reinelva
Gjengen samlet i Kamøyvær Samfunnshus med Jarl-Ove Ritchie-Pettersen snakkende i mobiltelefonen. (Foto: Runar Johnsen)

11 evakuert til Kamøyvær - 23 Rasfast i Reinelva

Kamøyvær Samfunnshus er tilholdssted for gruppen som er rammet av uværet på Magerøya.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.02.2020 05:45
Sist oppdatert : 21.02.2020 07:40

Jarl-Ove Ritchie-Pettersen, leder i Kamøyvær Bygdelag, var i aktivitet i uværet på Magerøya.

Torsdag kveld ble 11 personer evakuert til Kamøyvær Samfunnshus. Syv fra Skarsvåreva og fire fra Skipfjorden, er innlosjert i storstua til Kamøyvær Bygdelag. 

Radio Nordkapp snakket Jarl-Ove Ritchie-Pettersen mens personer ble hentet og da var det hektisk. Etterpå var lederen i Kamøyvær Bygdelag langt roligere etter en heftig kveld på E69.. 

Pettersen forteller om kraftig vind og byger. Sikten var svært begrenset. 

Pettersen sier alle nå har blitt evakuert til Kamøyvær. De får noe å spise og drikke. Hvor lenge de blir på samfunnshuset er uvisst. Han forteller om god stemning, til tross for dårlig vær og en uvanlig torsdag kveld for gjestene som har ankommet Kamøyvær. 

På grunn av et 30 meter bredt og 2,5 m høyt snøskred i Skipsfjorden er E69 stengt. 12 til 15 bilene blir stående igjen og folket evakuert til Kamøyvær.

23 værfast og rasfast i Reinelva
I Reinelva ved Repvåg står 23 personer fast på grunn av uvær og ras. Repvåg Kraftlag og andre gode hjelpere har stilit opp slik at alle har fått husly og mat.

På fastlandet gikk raset i Sortvika torsdag ettermiddag og veien ble stengt. Null sikt gjorde det uforsvarlig å holde veien åpen på den strekningen som ikke er rasutsatt.

Nordkapp kommune og politiet takker 
På Facebook takker Nordkapp kommune og politiførstebetjent Runar Elde, alle som har stilit opp for hjelpe til på Magerøya og på fastlandet.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS