Utvalg skal vurdere beredskapsmessige utfordringer med cruisetrafikk
I juni 2018 var det en hendelse med «Mein Schiff 3» i Honningsvåg.

Utvalg skal vurdere beredskapsmessige utfordringer med cruisetrafikk

Regjeringen vil undersøke beredskapen for cruisenæringen.
Cruiseskip
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.12.2019 23:30

Regjeringen setter ned et utvalg for å se på beredskapssituasjonen knyttet til den økende cruisetrafikken i norske farvann.

--Viking Sky-hendelsen påminnet oss alle om det enorme omfanget en alvorlig hendelse med et cruiseskip kan ha. Regjeringen setter derfor ned et utvalg som skal vurdere sjøsikkerhets- og beredskapsmessige utfordringer knyttet til cruisetrafikk, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP) i en pressemelding. 

Utvalget skal kartlegge og beskrive omfanget av dagens cruisetrafikk, samt skissere fremtidige utviklingstrekk. Utvalget skal drøfte de beredskapsmessige utfordringene en slik trafikk vil kunne bringe med seg. Det vil kunne dreie seg om Norges evne til å koordinere og håndtere en alvorlig hendelse med et cruiseskip, samt å vurdere evnen til å håndtere et stort antall skadde og uskadde evakuerte personer på land. Utvalget skal spesielt legge vekt på risikoreduserende tiltak og foreslå hvordan cruisenæringen selv kan bidra til å opprettholde, forbedre og dimensjonere sin beredskap.

Utvalget skal skaffe seg oversikt over eksisterende kunnskapsgrunnlag og sammenfatte på en oversiktlig måte de anbefalingene som finnes når det gjelder cruisetrafikk og hendelser de siste årene. Det innebærer blant annet å ta hensyn til evalueringer, øvelser, relevante utredninger og rapporter. 

Sammensetningen av utvalget og det endelige mandatet er ikke ferdigstilt, ifølge Justis- og beredskapsdepartementet. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS