Ny festekontrakt mellom FeFo og Rica
Styret i FeFo har vedtatt ny festekontrakt mellom FeFo og Rica Eiendom, men Rica får feste en mindre del av Nordkapp-halvøya. (Illustrasjonsfoto)

Ny festekontrakt mellom FeFo og Rica

Flertallet i FeFo-styret ønsket en midlertidig forlengelse, men dette ønsket ikke Rica Eiendom.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 28.11.2019 15:14
Sist oppdatert : 28.11.2019 15:18

Styret i FeFo har vedtatt ny festekontrakt for Rica Eiendom på Nordkapp-platået. 

--I vedtaket reduseres arealet til Rica fra cirka 900 dekar til rundt 115 dekar, pluss Hornvika på cirka ni dekar. Dette gjør at Rica står igjen med omlag 1/8 av opprinnelig festeareal på platået. Festeavgiften blir på 3,48 millioner kroner årlig. Rica har akseptert å jobbe for opprettelsen av et lokalt fond, forutsatt tilfredsstillende rammebetingelser forøvrig. Kommunens myndighetsrom og handlingsrom berøres ikke av festekontrakten, sier Bente Haug, styreleder i FeFo, ifølge fefo.no

--FeFo behandler alle våre festere likt og må være en forutsigbar grunneier. Denne avtalen bygger på ordinære avtalerettslige prinsipper og er i tråd med vår strategiske plan. FeFo har prøvd å finne løsninger som gir forutsigbarhet for reiselivet og næringslivet i Nordkapp. Samtidig som vi har gjort det vi kan for å ivareta kommunen for øvrig, sier Haug.

Et flertall i FeFo-styret ønsket en midlertidig forlengelse av festeavtalen, men det ønsket ikke Rica.

--En avtale består av to parter. Når fester ønsker å unngå en ny utsettelse av saken, må vi forholde oss til det, sier Haug.

Ny festeavtale vil bli signert innen utløpet av 2019.

Styrevedtaket vil bli offentliggjort når det er protokollført, ifølge fefo.no


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS