Seks personer omkom i helikopterulykken i Alta
Mannskap fra Sea King var på ulykkesstedet på lørdag.

Seks personer omkom i helikopterulykken i Alta

Alle i helikopteret som styrtet, omkom.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 01.09.2019 11:30
Sist oppdatert : 01.09.2019 11:33

Passasjeren som ble sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø døde som følge av skadene. Rundt klokken 20.40 lørdag ble også den siste personen som var savnet funnet omkommet i helikopteret. Det betyr at alle de seks som var ombord mistet livet i ulykken, melder Finnmark politidistrikt i en pressemelding

Søndag morgen starter Statens havarikommisjon for sivil luftfart og politiets kriminalteknikere undersøkelser på stedet der ulykken skjedde. Området er svært ulendt og vanskelig tilgjengelig. Politiet får helikopterbistand av Forsvaret for å transportere mannskap og utstyr til stedet der det havarerte helikopteret ligger.

Det forulykkede helikopteret brant kraftig etter ulykken, og det må forventes at det vil ta noe tid å hente ut og identifisere de omkomne. Politiet har bedt om bistand fra ID-gruppa til Kripos i dette arbeidet. De vil begynne arbeidet i løpet av søndag.

Politiet kan ikke ennå gå ut med navn på de omkomne, men det skal være fem unge personer i tidlig 20-årene fra Alta som skal ha vært passasjerer i helikopteret. I tillegg til de fem fra Alta var en svensk statsborger pilot, og politiet har varslet svenske myndigheter.

Politiets etterforsker ulykken for å finne ut hva som skjedde da helikopteret styrtet. I tillegg til tekniske undersøkelser gjennomføres det avhør og annen taktisk etterforskning. Politiet avhører vitner og ansatte i helikopterselskapet. Ut fra forholdene er det klart at det vil ta tid å avklare hendelsesforløpet og det er for tidlig å antyde noe om hvorfor helikopteret styrtet.

Et redningshelikopter og to sivile helikopter sørget for at redningsmannskaper og utstyr kom raskt til ulykkesstedet. Helikopter var helt avgjørende at man i løpet av timene fram til det ble mørkt rundt kl 21 klarte å lokalisere alle dem som omkom i ulykken, melder Finnmark politidistrikt. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS