Alle funnet etter helikopterstyrten sørvest av Alta
Sea King fløy til skadestedet. (Illustrasjonsfoto)

Alle funnet etter helikopterstyrten sørvest av Alta

Det er et Helitrans-helikopter som har styrtet.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 31.08.2019 18:08
Sist oppdatert : 01.09.2019 11:38

Lørdag ettermiddag styrtet et helikopter fra Helitrans, like sørvest av Alta. Hovedredningssentralen Nord-Norge meldte klokken 18:30 at fire personer har blitt bekreftet omkommet, en person er skadd og blitt fløyet til UNN, mens den siste av de seks ikke er gjort rede for enda.

Rundt midnatt natt til søndag fikk iFinnmark beskjed hos Finnmark politidistrikt at politiet hadde funnet den siste personen som har vært savnet etter ulykken. Personen som ble fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge i Tromsø døde av skadene. 

Klokken 17:50 var Sea King redningshelikopter og ambulansehelikopter fra UNN i Tromsø framme ved skadestedet. Hovedredningssentralen Nord-Norge meldte på Twitter.com, at opplysningene indikerer at det var seks personer om bord i helikopteret som styrtet.  

Den første meldingen om ulykken kom inn til Hovedredningssentralen Nord-Norge klokken 17:06. 

Øyenvitne forteller til VG at han ikke så selve styrten, men hørte et smell. Deretter så han flammer og røyk stige opp fra fjellet Skoddevarre.

Richard André Simonsen, daglig leder i Helitrans, bekrefter overfor iFinnmark at det er deres helikopter som har styrtet.

Ifølge eget nettsted er Helitrans en landsdekkende leverandør av profesjonelle helikoptertjenester. Selskapet har base i Alta. 

Høstsprell arrangeres i Alta denne helgen. Ovenfor TV2 bekrefter Stig Anton Eliassen i Alta Event at ulykken har skjedd i forbindelse med festivalen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS