Akselsen reagerer på forslaget om å innføre el-moms i nord
Stine Akselsen, ordfører i Lebesby kommune.

Akselsen reagerer på forslaget om å innføre el-moms i nord

Lebesby-ordføreren frykter deler at forslaget fra ekspertutvalget kan bli vedtatt, blant annet moms på strøm i Nord-Norge.
Valg 2019
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.08.2019 11:00
Sist oppdatert : 26.08.2019 14:50

Et forslag om å innføre el-moms i Finnmark, Troms og Nordland har blitt sendt på høring. 

Finansdepartementet sendte 29. mai NOU 2019:11 Enklere merverdiavgift med én sats, på høring. Hvis forslaget blir vedtatt blir det innført moms på strøm i Nord-Norge.  Husholdningskunder i Nord-Norge er fritatt for moms på strøm.  Nord-Troms og Finnmark er også fritatt for elavgiften (17,98 øre/kWh) som en del av tiltakssonen.

--Utvalget har konkludert med at de ønsker at momsen skal sette til 12%, for så å gå opp til 25%. Dette vil føre til avgiftssjokk og økte priser for alle husholdningene i nord, noe som er både urimelig og feil. Det sier Stine Akselsen (Ap), ordfører i Lebesby kommune, i en pressemelding. 

Moms på strøm vil ramme alle innbyggerne i Finnmark, Troms og Nordland, familier og enslige, samt alle kommunene som vil få økte utgifter, totalt 260 000 abonnenter. Akselsen mener det vil få svært negative konsekvenser om regjeringen nå velger å øke strømregningen til innbyggerne i Nord-Norge med til slutt én milliard kroner. 

--Det forundrer meg at et negativt vedtak som dette kan vedtas på Stortinget allerede nå i høst, uten en politisk debatt. Dette kom som et sjokk på kraftselskapene, politikere og innbyggere i nord. Høringsfristen er allerede nå 29.auust. Dette er ufint og uakseptabelt avslutter Akselsen. 

Siv: Ikke aktuelt
--Dette er skremselspropaganda fra Ap og Sp. Partier som foreslår å øke skattenivået med henholdsvis 10 mrd. og 4 mrd. fra år én, sier finansminister Siv Jensen (Fremskrittspartiet) til Nordkappnytt.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS