Moms på strøm i Nord-Norge
Per Olav Lundteigen, stortingsrepresentant for Senterpartiet, på stand i Storbukt på fredag.

Moms på strøm i Nord-Norge

Per Olav Lundteigen reagerer på forslag om lik moms, forslag fra et ekspertutvalg som får konsekvenser for finnmarkinger om det blir vedtatt.
Valg 2019
Raymond Elde
Publisert : 23.08.2019 13:43
Sist oppdatert : 26.08.2019 14:48

!Elverkssjef Oddbjørn Samuelsen orienterte Sp om moms på strøm og alle de negative konsekvensene det vil ha for innbyggere og kraftbransjen. Foto Sp Facebook-sideSenterpartiets Per Olav Lundteigen mener embetsverket har fullstendig overtatt Finansdepartementet. 

--Siv Jensen (FrP) har ikke kontroll. Det viser forslaget om moms på strøm i Nord-Norge, sier Per Olav Lundteigen, stortingsrepresentant for Senterpartiet.

I en NOU 11:2019, Norsk offentlig utredning nummer 11 i 2019, som nå er på høring er det forslag om lik moms på alle tjenester. I dag er det flere forskjellige momssatser. Dette vil øke statens inntekter med omtrent 30 milliarder kroner og skal kompenseres med redusert skatt på noen av de andre områdene. 

For en husholdning i Nordkapp som 30 000 kilo-watt-timer i året, vil økningen i strømregningen bli 12 500 kroner sammenlignet med i dag. Husholdningskunder i Nord-Norge er fritatt for moms på strøm.  Nord-Troms og Finnmark er også fritatt for elavgiften (17,98 øre/kWh) som en del av tiltakssonen.

--Denne regjeringen er ikke opptatt av distriktene, de jobber for at de som har mye skal få enda mer i skattelette. Jeg er glad for at vi har lokale kraftlag som Alta Kraftlag og Repvåg Kraftlag som gjør oss som sitter på Stortinget oppmerksomme på alle de negative konsekvensene dette vil ha for innbyggere og kraftselskapene i nord, sier Lundteigen.

--Fjerning av mva.-fritaket for elektrisk kraft mv. i Nord-Norge er ikke tema i 2020-budsjettet som regjeringen skal behandle på augustkonferansen denne uken, og dermed ikke aktuelt, sier finasminister Siv Jensen (Frp) til Nordkappnytt.

NOU 11:2019, kraftdelen


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS