Ønsker seg et offentlig område i Gjesvær der næringslivet bygger seg rundt turistattraksjonen
Tor Mikkola, ordførerkandidat for Nordkapp Senterparti.

Ønsker seg et offentlig område i Gjesvær der næringslivet bygger seg rundt turistattraksjonen

Nordkapp Senterparti vil ha en markering som bygger opp om identiteten til lokalbefolkningen.
Valg 2019
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.08.2019 13:22

Nordkapp Senterparti ønsker å starte arbeidet med markeringen av 1000-årsjubileum etter hendelsen i Gjesvær som førte til at Tore Hund drepte Kong Olav den hellige i slaget på Stiklestad.

I 2026 er det 1000 år siden Tore Hund drepte en av kongens menn Karle, i Gjesvær. Noe som førte til at Bjarkøy-høvdingen slo seg sammen med andre høvdinger og den dansk-engelske kongen for å felle Kong Olav den hellige. Tor Mikkola, ordførerkandidat for Nordkapp Senterparti, mener historien er lite kjent lokalt. Han synes historien er mektig, og bør utnyttes mot turistene som besøker Nordkapp. 

Tor Mikkola sier til Radio Nordkapp, at det er viktig å grave ut lokal historie for å hente mer ut av turismen til Nordkapp. 

Mikkola mener kommunen kan bevilge midler, men han håper aktører kommer på banen til jubileet i 2026 og bygge næring rundt den lokale historien. Mikkola ser for seg et offentlig område i Gjesvær som det skal være mulig å besøke gratis. Han mener næringslivet skal stå for salg av tjenester til de besøkende av det som kan være en bauta. 

Mikkola synes tiden er knapp ettersom det kan være et prosjekt til mange millioner kroner. 

Mikkola mener dette er en utypisk valgkampsak. Etter besøk i Gjesvær der historier ble fortalt, ble han så engasjert og mener lokalsamfunnet bør få til noe i forbindelse med historiske hendelser som er mye verdt i norsk sammenheng. 

Les innlegget: Markering av Tore Hund (Tore Torresen) i Gjesvær


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS