Meny med lokalmat
Daniel Myhre, daglig leder i Destinasjon 71° Nord.

Meny med lokalmat

Destinasjon 71° Nord utvikler en ny meny til ny-anlegget på Sarnes.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 02.08.2019 17:44

Lokalmat er viktig for Destinasjon 71° Nord. Når det nye anlegget står ferdig på Sarnes neste år, skal Nordkapp-bedriften ha en fast meny med råvarer fra Magerøya og nærområdene. 

Resultatet fra en undersøkelse Norstat har gjennomført for Matmerk, viser at Finnmark er det fylket flest vil dra til for å oppleve lokalmat, og andelen har økt med tre prosent siden forrige undersøkelse. I 2015 svarte elleve prosent at de ville reist til Finnmark, i 2019 svarte 14 prosent at de vil reist lengst nord i landet for å finne den karakteristiske lokalmaten.

Daniel Myhre, daglig leder i Destinasjon 71° Nord, sier menyen skal bestå av lokalmat og lokale råvarer. Kongekrabben vil fortsatt være i fokus, men menyen blir utvidet slik at gjestene får velge fra et bredere utvalg av retter. 

Myhre forteller at lokalmat er viktig for gjester og for Destinasjon 71° Nord. Lokalmat gir en hel opplevelse med historie og tilberedelse. For Destinasjon 71° Nord er lokalmat fisk, krabbe, rein, hare og rype. 

Daniel Myre og de ansatte ved Destinasjon 71° Nord har startet å teste retter, mat som skal inngå i menyen fra sesongen 2020. 

Nytt anlegg
Destinasjon 71° Nord skal bygge et nytt anlegg på Sarnes. Tøylavvoene blir skiftet ut med byggverk, to lavvoer i tre med fasiliteter som toalett og kjøkken. Kapasiteten på det nye anlegget blir 160 personer. Det totale regnestykket er ikke klart, men Daniel Myhre tipper prislappen ender på opp mot ti millioner kroner på signaturbygget. 

Det er Arctic Bygg som er totalentreprenør og grunnarbeidet starter i september. 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS