Kristiansen har sendt inn én av seks klager på områdeplanen
Yngve Kristiansen, en av dem som har klaget på kommunestyrevedtaket om områdeplanen for Nordkapp-halvøya. (Arkivfoto)

Kristiansen har sendt inn én av seks klager på områdeplanen

Nordkapp kommune har fått inn seks klager på kommunestyre-saken som ble behandlet 20. juni.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.07.2019 21:29
Sist oppdatert : 17.07.2019 09:31

Yngve Kristiansen, listekandidat for Nordkapp SV, har klaget på kommunestyrets vedtak om områdeplanen for Nordkapp-halvøya. 

Kristiansen har sendt inn én av seks klager som har kommet inn til Nordkapp kommune innen klagefristen som var 15. juli. Det er Hurtigruten, kommunestyrerepresentanter, friluftsorganisasjoner og to enkeltpersoner som har klaget på vedtaket kommunestyret fattet med knapt flertall 20. juni. 

Klagefristen var tre uker etter at vedtaket ble kunngjort og Nordkapp kommune kunngjorde kommunestyrevedtaket på eget nettsted 24. juni. 

Yngve Kristiansen sier til Radio Nordkapp, at hans klage går på behandlingen av høringsinnspillet han leverte i høringsrunden. Han mener innspillene ikke er riktig behandlet. Kristiansen hadde blant annet flere punkt om regulering til offentlige formål på ulike areal på Nordkapp-platået. 

Kristiansen forventer en grundig og god behandling av klagene. Han mener det er vesentlige svakheter i planen som kommunestyret vedtok. Kristiansen mener Nordkapp kommune feilinformerer Nordkapp-samfunnet ved at det opplyses at det ikke blir lagt opp til ny frittstående bygningsmasse, mens vedtatt plan tillater nye frittstående bygg. Blant annet tillates terminalbygg for buss/taxi, i tillegg til mindre bygg og installasjoner. 

Nordkapp kommune skal nå gå igjennom klagene fra Hurtigruten, kommunestyrerepresentanter, friluftsorganisasjoner og enkeltpersoner. Det vil bli foretatt saksbehandling før kommunestyret får klagene til behandling. Det er ikke fastsatt dato for kommunestyremøtet. 

Det er kriterier for hvem som har klagerett, noe som er en del av saksbehandlingen i Nordkapp kommune. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS