Vil ikke hjelpe Russland

Fungerende forsvarsminister Torbjørn Røe Isaksen, kunne ikke love at Norge skulle være med på å heve det russiske bombeflyet utenfor Tanahorn.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 30.01.2015 05:42

Fungerende forsvarsminister Torbjørn Røe Isaksen, kunne ikke love at Norge skulle være med på å heve det russiske bombeflyet utenfor Tanahorn.

I fjor ba det russiske forsvaret om hjelp fra det norske forsvaret.

En tysk konvoi ble i september 1944 angrepet av et russisk fly. Tyskerne skjøt flyet ned utenfor Tanahorn. Det er dette flyet russerne ønsker hjelp til å heve.

Det var Liv Signe Navarsete, stortingsrepresentant for Senterpartiet, som lurte på hvilket nivå i Forsvarsdepartementet som hadde tatt avgjørelsen om at Norge ikke skulle hjelpe Russland.

Regjeringen har etter den spente situasjonen i Ukraina besluttet at det ikke skal bli innledet nye samarbeidsprosjekt mellom forsvaret i Norge og forsvaret i Russland i 2015.

--Henvendelsen ble oversendt forsvarsstaben for vurdering. Forsvarsdepartementet har informert Russland om at det ikke er aktuelt med norsk bistand til å heve det russiske flyet, sa fungerende forsvarsminister Torbjørn Røe Isaksen i Stortingets spørretime.

--Området ble grundig gjennomsøkt etter Mehamn-ulykken på 80-tallet. Det er ikke sikkert man klarer å lokalisere det russiske flyvraket, sa Røe Isaksen.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS