Utvikling av Hornøya som turistattraksjon

Finnmark fylkeskommune innvilger Vardø Nye næringsforening inntil kroner 340.000 til prosjektet Hornøya fuglefjell, Varangers fremste turistattraksjon.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 27.11.2014 05:36

Prosjektet Hornøya fuglefjell får penger fra fylkeskommunen. (Foto: Kari Bjørkli Thomassen)
Finnmark fylkeskommune innvilger Vardø Nye næringsforening inntil kroner 340.000 til prosjektet Hornøya fuglefjell, Varangers fremste turistattraksjon.

Det vedtok et enstemmig fylkesutvalg på møte onsdag 26. november.

--Fugleturisme er sterkt økende og dette er en utvikling som vil fortsette og som hele Varanger nyter godt av, sier fylkesordfører Runar Sjåstad.

Pengene tas av de regionale utviklingsmidlene (RUP), tilrettelegging for næringsutvikling.

Del av helhetlig konsept
I 2011 bidro Finnmark fylkeskommune med 199 000 kroner til en mulighetsstudie som bidro til kartlegging av nødvendig tilrettelegging for fugleturisme på Varangerhalvøya.

--Hornøya er i denne sammenheng en del av et helhetlig konsept og ligger «innerst i butikken», sier Sjåstad.

Økende turistmengde
Fra 2013-2014 ble det utarbeidet en utviklingsplan for Hornøya i forbindelse med den økende turistmengden på øya. Planen peker på hva som må til for å få til en helhetlig utvikling av Hornøya som turistattraksjon. Vardø Nye næringsforening søker nå om midler til å gjennomføre planen.

Utviklingsplanen viser flere muligheter for en helhetlig utvikling av Hornøya som turistattraksjon; fra informasjonstiltak på nett, utstilling i Vardø og fysisk tilrettelegging ute på Hornøya, til gjennomføring av prosesser for å synliggjøre Hornøya som reiselivsprodukt for lokale og regionale aktører.

Tydelig produkt
Prosjektet ønsker å tydeliggjøre Hornøya som produkt og attraksjon slik at reiselivsbedrifter lett kan kommunisere til omverdenen hva Hornøya er.

Reiseliv har vært et prioritert område i det regionale utviklingsprogrammet over flere år og Finnmark fylkeskommune viser dette først og fremst gjennom eierskapet i Nordnorsk Reiseliv, som driver generell markedsføring av Nord-Norge.

--Markedsføring på lokalt nivå er normalt en kommunal oppgave sammen med bedriftene og kommunene, og utføres av destinasjonsselskaper hvor disse er eiere, sier fylkesordfører Runar Sjåstad.

Oppfordrer til samarbeid
Vardø er ikke del av noe destinasjonsselskap, men fylkeskommunen oppfordrer kommunen til å gå sammen med nabokommunene om reiselivsutvikling og –markedsføring som et ledd i den nasjonale prosessen med å restrukturere og redusere antallet destinasjonsselskaper i Norge.

--I dette prosjektet ser fylkeskommunen likevel verdien i at det arbeides over kommunegrensene på bedriftsnivå og ønsker å bidra på tilretteleggende nivå i en innledningsfase, avslutter fylkesordføreren.

(ffk.no)
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS