Funnet styrker Johan Castberg og ilandføring

Finnmark fylkesting er tilfreds med at petroleumsvirksomheten i Barentshavet bidrar til positive ringvirkninger i Finnmark. Ringvirkninger på land er en viktig årsak for politisk støtte til petroleumsaktivitet i Finnmark.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 05.01.2014 03:45

Finnmark fylkesting er tilfreds med at petroleumsvirksomheten i Barentshavet bidrar til positive ringvirkninger i Finnmark. Ringvirkninger på land er en viktig årsak for politisk støtte til petroleumsaktivitet i Finnmark.

Finnmark fylkesting mener derfor at rammene for fremtidige feltutbygginger i Barentshavet er satt gjennom etableringen av driftsorganisasjon for Goliat, som er lokalisert i Finnmark. Fylkestinget mener satsningen Eni – Norge gjør i forbindelse med etablering av kompetansearbeidsplasser som følge av driftsorganisasjon er viktig for Finnmark.

Driftsorganisasjoner er sentral i drift og utvikling av et felt. Ledelse og administrative funksjoner bidrar til kompetansearbeidsplasser i fylket. I tillegg vil innkjøp- og utviklingsfunksjoner i driftsorganisasjonen gi nærhet til en økende leverandørindustri som etablerer seg i Finnmark. Vi frykter at dersom Statoil legger driftsorganisasjonen for Johan Castberg utenfor fylket, så sender man et signal om hvor leverandørindustrien legger sine strategiske funksjoner. Dette vil i så fall være negativt for den positive utviklingen, og et tilbakeslag på forutsetningen for den støtten petroleumsaktiviteten har hatt i Finnmark. Utsettelsen av ilandføringen til Veidnes bidrar også til å skape usikkerhet om Statoils planer i Finnmark, og en lokalisering av driftsorganisasjonen utenfor fylket vil ikke styrke dette bilde.

Finnmark fylkesting vil ikke kunne akseptere at det største oljeselskap i landet som er eid av den norske stat skulle velge en struktur på driftsorganisasjon for Johan Castberg, som er dårligere for Finnmark fylke, enn den Eni – Norge har valgt for Goliat.

Finnmark Fylkesting utfordrer derfor olje og energiminister Tord Lien og Statoil til å komme på banen også i Finnmark snarest.

Uttalelsen ble vedtatt på fylkestingets samling i desember.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS