Redusert sykefravær i Finnmark

Det legemeldte sykefraværet i Finnmark har gått ned fra 8,0 % 2. kvartal 2009 til 7,2 % 2. kvartal 2010.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 26.09.2010 21:45

Det legemeldte sykefraværet i Finnmark har gått ned fra 8,0 % 2. kvartal 2009 til 7,2 % 2. kvartal 2010.

Dette er en reduksjon på 9,5 %. NAV er fornøyd med at tallene går rett vei, og intensiverer satsingen, blant annet med sterkere fokus på arbeid og psykisk helse i Finnmark.

På landsbasis har det legemeldte sykefraværet gått ned fra 6,3 % 2.kvartal 2009 til 5,5 % 2.kvartal 2010, en reduksjon på 12,3 %. Finnmark har fortsatt høyest fravær (7,2 %), mens Rogaland fylke er det fylke med lavest fravær (4,4 %).

Større oppmerksomhet
Ifølge Avd. leder ved NAV Arbeidslivssenter Finnmark, Dagfinn Gjerde, er det sammensatte forhold som påvirker sykefraværet.

--Det har vært betydelig oppmerksomhet rundt sykefraværet i 2010 i forbindelse med den nye IA avtalen, noe som har ført til høyere bevissthet både blant arbeidsgivere og arbeidstakere. Samtidig har NAV intensivert oppfølging av sykemeldte og kommer ofte tidligere i gang med oppfølgingsarbeidet, sier Dagfinn Gjerde.

--Vi ser at det legemeldte sykefraværet har gått ned i de fleste næringsgruppene. Mest markant er nedgangen innen for industri og elektrisitet-, vann og renovasjon, men også i næringsgruppen undervisning ser vi en tydelig nedgang, sier Dagfinn Gjerde.

Det er fortsatt et høyt fravær i flere bransjer, blant annet innen helse- og sosialtjenester, overnattings- og serveringsvirksomhet samt bygge- og anleggsvirksomhet.

Dagfinn Gjerde sier NAV forsøker å ta tak i utfordringene med sykefravær på ulike måter.

--Under konferansen ”Et friskere arbeidsliv” i Alta 6.oktober vil det bli fokus på helsefremmende arbeidsplasser, arbeid og psykisk helse, hvordan skape arbeidsglede, samt at man drøfter problematikken rus i arbeidslivet, sier Gjerde.

Stor variasjon mellom ulike kommuner 2. kvartal 2010.
Lavest sykefravær har bostedskommunene Berlevåg og Lebesby (5,2 %), og høyest fravær har Kvalsund kommune med 8,7 %. Av de store bostedskommune i fylket topper Alta kommune fraværet med 8,1 % etterfulgt av Hammerfest 7,4 % og Sør-Varanger med 6,4 %.

(Pressemelding NAV Finnmark)
 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS