Kjempet hardt – fikk poeng

Trenger Roger Finjord har grunn til å være fornøyd med laget sitt etter at Alta klarte 1-1 i bortekampen mot Hønefoss.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 11.08.2005 03:54

Alta-trener Roger Finjord var fornøyd med ett poeng mot Hønefoss. (Foto: Altaposten)

Kampfakta:
Hønefoss – Alta IF 1-1 (0-1)
0-121’ Jonas Johansen
1-152’ Lennart Steffensen
Gule kort: Are Tronseth og Olav Zanetti, Hønefoss. Jørn Richard Hansen og Jonas Johansen, Alta.
Tilskuere: Ca 700

Alta tok ledelsen
1. omgangens prestasjon stod Jonas Johansen for. Han gav Alta ledelsen på en nydelig heading etter 21 minutters spill. Han fikk stå umarkert i feltet etter et flott frisparktrekk, og headet ballen bak keeper Thomas Solvoll.

Det var Hønefoss som hadde et spillermessig overtak i 1. omgang, men klarte ikke å skape veldig mange sjanser foran Alta-keeperen.

--Vi hadde lyst å krige. Det var masse duellvilje. Det var flott innsats av guttene, sier Finjord.

Kunne ha avgjort
Det var kun spilt syv minutter av 2. omgang når utligningen kom. Lennart Steffensen fikk ballen i feltet. Han dempet den, og dundret ballen i målet. Steffensen fastsatte sluttresultatet til 1-1.

Like før slutt ble Martin Norbye spilt fri foran Hønefoss-målet. Han rundet keeperen, men dessverre for Alta klarte Olav Zanetti å redde ballen på streken. Hønefoss sin forsvarskjempe berget poenget for hjemmelaget i denne situasjonen.

--Vi var så nært tre poeng i sluttminuttene. Vi hadde noen store sjanser. Det var ergerlig at vi ikke klarte å avgjøre, sier Finjord.

Gleder seg til lørdag
På lørdag 13. august har Alta hjemmekamp mot Stabæk.

--Vi gleder oss veldig til den kampen. På grunn av Altaturneringen kommer det til å bli mye folk på kampen. Vi skal virkelig vise oss fra en god side. Vi gleder oss veldig, avslutter Finjord som håper mange fra Honningsvåg ser lørdagens seriekamp mot laget fra Bærum.