Pressemelding

Opplysningskontoret for frukt og grønt - 08.07.2022

Spis dessert hver dag i sommer

Norske bær er på sitt beste på sommeren. Norske jordbær er først ute og deretter kommer bringebær og moreller på løpende bånd. Det er ingen grunn til å droppe desserten i sommer.

Velger du riktig så kan du spise dessert hver dag i sommer.

- Dette er sommerens beste snacks og de nytes gjerne som de er eller lag noe godt med disse herlighetene. Men skynd deg å nyte det nå, sommeren går fort og sesongen er kort, sier kokk og matfaglig ansvarlig Toril Gulbrandsen, Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), og kommer med flere tips til sesongens bær:

Lune bær fra grillen

Den enkleste og beste desserten du kan imponere med er bær lagt i folie på grillen

- Dette er en dessert som går veldig raskt å lage og smaker fantastisk godt. Skal du kose deg ekstra i sommer kan du servere is til, sier Toril.

- Skiver av vannmelon og ananas kan fint legges rett på grillvarmen i noen minutter. Grillet ananas for eksempel, smaker utrolig godt sammen med norske bringebær, sier Toril. - En annen klassiker er grillet banan med sjokolade - en dessertrett som lager seg selv på grillen.

Vi kan med god samvittighet spise ekstra mye av bær og frukt om sommeren, og bør spise dessert hver dag. Test ut deilige smaksbomber fra grillen i sommer.

Grillet kompott med jordbær og rabarbra  

Grillet ananas med bringebær

Grillet vannmelon

Grillede bananer

 
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS