Pressemelding

Åsunn Lyngedal, Ap - 15.10.2020

Sommel og ansvarsfraskrivelse fra næringsministeren

Arbeiderpartiets reiselivspolitiske talsperson Åsunn Lyngedal er oppgitt over næringsministerens sommel og ansvarsfraskrivelse overfor et kriserammet reiseliv. Alvoret i situasjonen ble behørig belyst i dagens budsjetthøring i Stortinget.

- Kompensasjonsordningen er som respiratoren for en koronasyk, helt grunnleggende for å overleve. Derfor er det uforståelig at næringsministeren ennå ikke har kommet med en ordning som kan avhjelpe en kriserammet bransje, når det nærmer seg to måneder siden forrige kompensasjonsordning gikk ut. I dag sier næringsministeren at hun håper på en ordning før jul, men hun er allerede langt på overtid, sier Lyngedal.

I budsjetthøringen understreket alle bransjeorganisasjonene at å få på plass en kompensasjonsordning er det viktigste for bransjen. Lyngedal frykter konkurser og oppsigelser mens bransjen venter på en løsning.  

- Dette er næringsministerens ansvar. Hun startet dialogen med næringen først den 22. september, noe som er alt for sent for å gi kriserammede bedrifter forutsigbarhet. Hva i all verden har hun drevet med hele sommeren og høsten? Hvorfor gikk hun ikke i dialog med næringen tidligere? Skjønte hun ikke at næringen kom til å slite gjennom vinteren, spør Lyngedal.

- Det mest alvorlige er at det ikke er noen hjelp klar til å dekke faste utgifter etter at nordmenns fellesferie for lengst er over. Det er uforutsigbart og urettferdig, for også reiselivet bør få nyte godt av dugnaden. Løftet om at noe skal komme, hjelper lite når regjeringen ikke klarer å være konkret og ikke klarer å levere, sier Lyngedal.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS