Pressemelding

Kristina Hansen Ordfører i Nordkapp kommune - 17.02.2009

Nordkapp Høyre bør rydde opp i egne gemakker

I leserinnlegg i Finnmarksposten torsdag 12. februar spør Høyres medlem Bjørn Magne Solvik ordføreren om hvem som ga henne kandidaten – det er selvsagt kandidaten som styreleder i Nordkapp og Porsanger Havn IKS han sikter til.

Kjære Bønna. Det var en av Høyres fremste tillitsvalgte, Høyres gruppeleder, varaordfører i Nordkapp kommune og havnerådsmedlem i Nordkapp og Porsanger Havn IKS, Lars Helge Jensen, som ga meg kandidaten.

Og hvis ordføreren ikke skal kunne ha tillit til en av Høyres fremste tillitsvalgte, ja da anser ordføreren dette ikke som hennes problem. Det kan neppe være slik at det er ordførerens ansvar å ringe partiledere for å forhøre seg om gruppelederes framlegg av saker er i tråd med partiets vedtak.

Tenk deg den situasjonen; at ordføreren ikke skal ha tillit til gruppelederes framlegg, men må sjekke med partiledere for å forhøre seg om gruppeledere snakker sant ? Det ville selvfølgelig være en helt absurd situasjon, - uakseptabel for både partier og ordfører.

Flere av partiene i Nordkapp har en politiker som gruppeleder og en annen som partileder. I tillegg til Høyre gjelder dette både SV og AP. Det har aldri skjedd (og bør ikke skje) at ordføreren må få bekreftet et standpunkt av partileder Samuelsen når gruppeleder Fosse har lagt det fram på vegne av SV, ei heller at ordføreren må få et standpunkt bekreftet av partileder Olsen når gruppeleder Nilsen har lagt det fram på vegne av AP. Ordføreren har tillit til gruppelederne som representanter for sine partier.

Ordføreren vil oppfordre medlemmer og tillitsvalgte i Nordkapp Høyre til å gå en runde med selvransakelse etter denne saken og rydde opp i egne gemakker. Ordføreren må kunne forvente at tillitsforholdene innad i partiene er i orden.
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS