Pressemelding

Troms og Finnmark fylkeskommune - 28.06.2022

Nå blir det gratis for kjøretøy på ferjene i Finnmark

Gratis reise for passasjerer på ferje er allerede innført, og fra og med 1. juli blir det også gratis for kjøretøy på de fem ferjesambandene i Finnmark.

Stortinget har bestemt at mindre ferjesamband til vegløse samfunn skal bli gratis fra 1. juli. I Snelandias rutenett i Finnmark inkluderer dette disse rutene:

  • Rute 500              Øksfjord – Hasvik
  • Rute 510              Øksfjord – Tverrfjord
  • Rute 520              Øksfjord – Bergsfjord – Sør-Tverrfjord
  • Rute 550              Nyvoll – Eidsnes
  • Rute 560              Strømsnes - Kjerringholmen

– For de bosatte i ytterdistriktene er ferjesamband en nødvendighet for å få hjulene til å gå rundt, og vi er derfor glade for å kunne følge opp Regjeringens beslutning om å tilby gratis ferje også i vår region, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).

 

Alle passasjerer og kjøretøy skal fremdeles registreres og telles av statistikkhensyn. Derfor vil det fortsatt leses av registreringsskilt på bilene ved ombordkjøring.

 

Fylkesrådslederen understreker at den økonomiske situasjonen i fylkeskommunen er streng og sier at tiltaket med gratis ferje vil gå ut over annen fylkeskommunal drift.

 

–  For kollektivtilbudet har situasjonen strammet seg til hovedsakelig på grunn av økte drivstoffkostnader og sviktende inntekter som følge av pandemien. At tiltaket med gratis ferje ikke fullfinansieres fra Staten er betenkelig, og dette vil gå ut over annen fylkeskommunal drift. Dette er forhold vi ser alvorlig på, og vi vil fortsette å jobbe mot sentrale myndigheter for å bedre situasjonen, sier fylkesrådslederen.

 

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS