Pressemelding

Tryg - 09.10.2012

Millionboliger med nøkler på avveie

Halvparten av oss bryr oss ikke om at millionboligene våre har nøkler på avveie. – Det er som å ha åpen dør i godtebutikken etter stengetid, sier Roald Stigum Olsen i Tryg Forsikring.

En gjennomsnittlig norsk familie har verdier for opp mot én million kroner i boligen, ifølge Tryg Forsikring. Med det er vi i verdenstoppen når det gjelder verdier i hus og hjem. Likevel unnlater urovekkende mange å skifte lås hvis de mister en husnøkkel.

Nøkkel til godtebutikken
I en tidligere undersøkelse utført av Respons på vegne av Tryg, svarte så mange som fire av ti (41 prosent) at de ikke ville tenkt på å skifte lås hvis nøkkelen forsvant. 36 prosent svarte regelrett nei på spørsmålet om de ville skiftet lås, mens fem prosent sa de ville vært usikre på om de skulle gjøre det.

– Det bekymrer oss, for man utsetter seg for en unødvendig fare for innbrudd. Teknisk sett er det ikke et innbrudd hvis ingen bryter seg inn. For den som har funnet eller stjålet nøkkelen er det bare å låse opp ytterdøren og gå inn og forsyne seg, sier Roald Stigum Olsen, pressetalsmann i Tryg Forsikring.

Denne holdningen har ikke endret seg, heller tvert imot.

Forklaringsproblem
– Vi merker på holdningen til folk at dette er noe som ikke opptar dem, men det burde det. Vår erfaring er at faren for innbrudd er størst de første dagene etter å ha mistet eller blitt frastjålet nøklene. Dermed avtar det, men det er dermed ikke sagt at faren er over, advarer Stigum Olsen.

Unnlater man å skifte lås i slike tilfeller, kan man få et forklaringsproblem overfor forsikringsselskapet sitt.

– Hvis det ikke er synlige tegn på innbrudd, vil forsikringsselskapets første tanke være at døren har stått åpen. Det er brudd på sikkerhetsforskrift, og betyr avkorting i erstatningen. Det er en vei å gå for å overbevise forsikringsselskapet om at nøkkelen ble stjålet uten at du foretok deg noe, sier pressetalsmannen i Tryg.

Bytter bolig, ikke lås
Desto mer nonsjalante med låsskifte er vi ved bytte av bolig. Her sier halvparten at de ikke ville tenkt på å skifte lås. 43 prosent svarer nei på spørsmålet, mens sju prosent er usikre.

– Høsten er høysesong for kjøp av bolig. Når du får nøklene fra den forrige eieren, vet du ikke om flere er i omløp. Boligen kan tidligere ha blitt utleid, nøkler blitt kopiert, og uvedkommende har dermed tilgang til boligen din. Du bør alltid skifte lås på den nye boligen for å være på den sikre side, sier Roald Stigum Olsen.
Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS