Pressemelding

Frisk Forlag - 18.01.2019

Mat-trenden som tar 2019 med storm

Over 9 millioner bilder med #mealprep på instagram, taler for seg: Noe av det mest trendy - og smarte du kan gjøre i år, er å kaste deg på matprepp-bølgen. Her er det både penger, tid og kalorier å spare!

– Planlegging er det viktigste, sier Ingvill Måkestad Bovim, best kjent som friidrettsutøver og norgesrekordholder på 800 meter. Nå er hun aktuell med bok om matprepp, metoden som har gjort livet som tobarnsmor med fulltidsjobb og mye trening på programmet, enklere.

De ni millioner bildene på instagram byr på det samme som smakebitene i boken til Bovim:  Alt fra en uke med middager, alle laget en søndagskveld, til fristende matpakker og tilbehør som holder seg saftig i dagesvis, fordi det er lagret på riktig måte.

Kanskje ER virkelig 2019 året der du vinker farvel til tørt brød og middagstress?

– Det er overraskende enkelt, når du først kommer i gang, sier Bovim, som ikke ser det som noe alternativ å ikke skulle matpreppe. Det er nemlig det som redder næringsinntaket til henne og familien i en klassisk familiehverdag med jobb, barnehage og fritidsaktiviteter.

Planlegging er nøkkelen

Prinsippet med mealprep, eller matprepp, er at man forbereder noen eller alle av ukens måltider samtidig, slik at man har  «preppet» måltider og slipper å bruke mer tid på å tenke på hva man for eksempel skal ha til middag hver dag. 

– Noen uker har jeg gått skikkelig grundig til verks og forberedt de fleste av ukens måltider i løpet av et par timer på kjøkkenet søndag kveld. Andre ganger har jeg «bare» laget dobbel porsjon av en middag samt vasket og kuttet opp grønnsaker til uken som kommer. Uansett gir det meg en trygghet for at vi spiser sunne måltider i de travle hverdagene som kommer på rekke og rad utover uken. Middager som enkelt kan varmes eller tilberedes. Lunsjer til dager hvor det blir travelt på jobb. Mellommåltider til dager hvor sønnen vår har trening tidlig, og middagen blir sein. Følelsen av å ha mye av maten klar på forhånd er tilfredsstillende, og hele familien drar nytte av det, sier Bovim.

Vet hva hun snakker om

Inntil sommeren 2018 var Bovim toppidrettsutøver og løp mellomdistanse på høyt internasjonalt nivå. Parallelt med dette utdannet hun seg til klinisk ernæringsfysiolog, og jobber nå som fagansvarlig for ernæring på Idrettens helsesenter.

– En hovedoppgave er å veilede både unge utøvere og toppidrettsutøvere, enten de er skadet eller vil optimalisere kosten for å prestere best mulig på idrettsbanen. Nå håper jeg å kunne hjelpe flere, ved å dele mine beste tips og oppskrifter i boken min, sier Bovim.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS