Pressemelding

Opplysningskontoret for Meieriprodukter - 17.03.2005

”GOURMET EKSPRESS”

Uansett om man skal feire påsken på fjellet, på hytta ved sjøen eller bare nyte late dager i storbyen er det alltid artig å imponere gjester med velsmakende mat. Dette trenger ikke ta lang tid! En treretters meny på under timen – det er hva de fleste vil kunne gjennomføre. Sørg bare for å ha gode råvarer tilgjengelig, enten i sekken eller i kjøleskapet.



Forrett



Spekeskinke med asparges og melon

Pr. person



3 stk asparges

3 stk spekeskinke eller parmaskinke

3 stk gule cherrytomater

3 stk melonskiver honning

10-12 stk pinjenøtter

ruccula, rød lollo



Kok aspargesen i lettsaltet vann i ca 4 minutter. Vask og riv salaten. Anrett spekeskinke, melon, tomater og asparges på tallerkener. Server sennepsausen ved siden av.



Søt sennepsaus

2 deler kesam

1 del søt sennep





Hovedrett



Kyllingfilet med grillet paprika og mangosaus

Pr person



1 kyllingfilet

smør til steking

salt og pepper

½ stk gul paprika

50 g aspargesbønner



Stek kyllingfileten, krydre med salt og pepper. Del paprikaen i to, fjern frøhuset. Legg paprikaen med snittflaten ned og bak den i stekeovn ved 220 grader C i ca. 10 minutter, til skinnet er blitt svidd. Avkjøl paprikaen og del den i fileter. Anrettes med kylling og aspargesbønner på tallerken.



Mangosaus

4 personer



2 dl appelsinjuice

2 dl kyllingkraft

3 ss mangobalsamico

3 ss kesam



Varm opp appelsinjuice, kyllingkraft og mangobalsamico. Rør inn kesam når sausen er rykende varm. NB! Sausen må ikke koke.





Dessert



Yoghurtkesam med jordebær

Pr person



1 dl yoghurt

1 dl vaniljekesam

12 stk pinjekjerner

1 ss honning

4 stk store jordebær

4 stk appelsinfileter

Sitronmelisse



Bland yoghurt og vaniljekesam sammen, og fyll ett glass med dette på bunnen. Skjær jordbær og appelsin og legg dette opp på blandingen av yoghurt og kesam. Dryss over pinjekjerner og flytende honning. Pynt med sitronmelisse.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS