Pressemelding

Norsk Folkehjelp - 02.06.2005

Fortsatt nedgang i antall drukningsulykker

10 personer omkom i drukningsulykker i løpet av mai. Hittil i år er det omkommet 33 personer, noe som er en betydelig nedgang i forhold til samme tid i fjor. Mandag starter Norsk Folkehjelps vannvettkampanje, hvor et av målene er å redusere antall drukningsulykker ytterligere.

Hittil i 2005 er det omkommet 33 personer mot 62 (inkludert de 18 som omkom i Rocknesulykken) i samme periode i 2004. Av de omkomne er det 0 (4) barn, 1 (10) kvinner og 32 (48) menn. (Fjorårets tall i parantes).

Når det gjelder årsaker til drukningene er det fritidsbåtulykkene som topper statistikken med 9 (15). 13 (15) av fylkene har hittil i år hatt drukningsulykker.

I store deler av landet er fritidsbåtsesongen i gang, og Norsk Folkehjelp vil minne om sjøvettreglene og at det kan være en rimelig livsforsikring å ha på seg flyteplagget. Fottøy med lyse gummisåler er det mest sklisikre man kan ha på seg, noe man bør tenke på ikke bare i båten, men også på svaberg, brygger og kaier.

Mandag 6. juni starter Norsk Folkehjelps vannvettkampanje i Halden. Kampanjen gjennomføres som en seilas med skuta MS Liberty og skjer i samarbeid med Sparebank1 og LO Favør. Fokus skal være på vannvett og livredning, og MS Liberty vil gjøre strandhugg i ni byer langs kysten fra Halden til Kragerø. I hver enkelt by blir det ulike aktiviteter knyttet til vannvett.

- Vi vil ha en ”natursti” for barneskoleklasser, der sjø- og badevett blir aktiviteten for ungene. Deretter vil vi lære opp elever fra videregående skoler i livredning etter drukning, før vi avslutter hver kampanjedag med et reelt redningsstunt, der vi i samarbeid med lokalt brannvesen skal få plukket en forulykket opp av sjøen, og behandle vedkommende med ambulansepersonell, forteller prosjektmedarbeider Ronny Frantzen i Norsk Folkehjelp.

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS