
Johnny Trasti vant pris
Nordnorsk økomatpris 2019 går til Trasti & Trine i Alta. Prisen er et beløp på kroner 50 000 og et diplom.
Johnny Trasti har tidligere bodd i Nordkapp, og var blant annet kjøkkensjef på det som var SAS-hotellet i Honningsvåg sentrum på 80-tallet.
Formålet med prisen er å synliggjøre økologisk mat fra landsdelen. Prisen skal gå til en person, organisasjon eller virksomhet som har gjort en spesiell innsats for å fremme produksjon eller bruk av økologisk mat i eller fra landsdelen.
Juryen mener Trasti &Trine ved Trine Lyrek og Johnny Trasti utmerker seg om en aktiv og engasjert formidler av matglede, og ambassadør for økologisk mat og det nordnorske kjøkken. Dette bidrar til begeistring for og kunnskap om økologisk og kortreistmat i hele landsdelen. Trasti & Trine er på alle måter en verdig vinner av Nordnorsk økomatpris 2019.
Det er fylkesmennene i Nord-Norge som deler ut prisen, og prisen ble i år delt ut for sjette gang.