Stort engasjement for kirkene
Bente Floer, leder i menighetsrådet, ønsket velkommen til informasjonsmøtet. Nesten 100 personer møtte fram etter gudstjenesten på menighetshuset.

Stort engasjement for kirkene

Når Nordkapp menighet inviterer til informasjonsmøtet om dårlig økonomi, dukker en stor del av menigheten opp.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 28.01.2019 09:40
Sist oppdatert : 28.01.2019 14:53

Nærmere 100 personer møtte fram til informasjonsmøtet på menighetshuset søndag formiddag der menighetsrådet informerte om at alle kirkene var stengt på grunn av pengemangel. 

--Kirka har fått altfor lite penger i alle år og til slutt sier det stopp. Jeg vil gi honnør til de som jobber i kirka og menighetsrådet som sier ifra og kaller inn til møtet, sa Ole Jenssen, en av dem som tok ordet under møtet, til Radio Nordkapp. 

--Det er rart. Rett etter en rekke konserter i kirka stenger man på grunn av pengemangel. Har man gjort nok for å øke inntektene fra turister og andre, spurte Kari Lene Olsen under møtet. 

--Jeg har hele tiden hevdet at Honningsvåg kirke har enorme inntektsmuligheter, men vi har ikke midlene eller menneskene som skal til for å utvikle produktet rettet mot reiselivet. Ishavskatedralen i Tromsø hadde et overskudd på 7 millioner kroner med dobbelt så mange besøkende.
Det er sårt for mange, også for meg, at kirkene er stengt. Jeg tror møtet i dag kan bidra til bedre dialog mellom kirka og kommunen, sier prest Onar Haugli.

--Hvis vi får styrket budsjettet med 600 000 kroner slik at vi årlig får bevilgning på 3,7 millioner kroner vil vi over tid komme på rett kjøl, sier Sigve Hansen Gusdal, leder av økonomiutvalget i menigheten. 

Se også: 

Ber neste år om 700 000 kroner

Mener det får store konsekvenser for gravferdsområdet om rådmannens budsjett blir vedtatt


Annonse:
mailto:info@northcape.no


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS