Foreløpig status i våpenamnestiet
Automatvåpnene av typen MG34 og MP40. (Foto: Politiet)

Foreløpig status i våpenamnestiet

Mennesker har levert inn våpen til Finnmark politidistrikt under våpenamnestiet.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 14.04.2017 05:42

Politiet i Finnmark har fått en del våpen i forbindelse med våpenamnestiet som ble innført 1. mars.  Til sammen er det levert inn 25 hagler, to automatvåpen, to rifler, en pistol og en kniv. Det er også etterregistrert hagler som eieren kan ta med seg hjem igjen.

Automatvåpnene som ble levert inn er fra andre verdenskrig og ble innlevert til Kirkenes politistasjon.

--Det var to fullt brukbare automatvåpen som var tatt godt vare på.  I gale hender ville skadepotensialet vært stort. Våpnene har stor historisk verdi og Varanger Museum/Grenselandmuseet er tilbudt å overta disse våpnene mot plombering. Så de blir ikke destruert, forteller politistasjonssjef Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon.

Det er Sør-Varanger som leder innsamlinga med elleve våpen i løpet av den første måneden. Susanne Kristiansen, som har forvaltningsansvar for våpen i Finnmark politidistrikt sier at hun håper flere benytter seg av amnestiet som varer til 31. mai.

--Ved forrige amnesti fikk vi inn betydelige mengder og pågangen har ikke vært like stor denne gangen. Kan hende skyldes det at vi fikk inn så mye forrige gang eller at ikke alle har fått med seg at det er våpenamnesti som pågår, sier Kristiansen.

Hun minner om at man også kan levere våpnene inn helt anonymt uten at det registreres på et navn. Også stikkvåpen som kniver går inn under amnestiet.

Mange tenker ikke på at det våpenet de har liggende på loftet eller i kjelleren er et ulovlig våpen. Det er ulovlig å eie en uregistrert rifle, og våpenamnestiet gir folk muligheter til å få registrert disse våpnene uten at politiet stiller noen spørsmål. Det er også mulig å levere inn alt av våpen, det seg være pistoler, kniver, hagler med mer anonymt.

Hvis en blir tatt med et uregistrert våpen, som for eksempel rifle, så kan en risikere inntil to års fengsel.  Uregistrerte hagler ervervet før oktober 1990 er fortsatt lovlig å eie uten å registrere disse, men politiet anbefaler at en tar å registrerer disse også. 

--En liten påminnelse avslutningsvis; våpen etter avdøde familiemedlemmer bør også etterregistreres eller overføres til ny eier, sier Kristiansen.

Våpenamnestiet varer helt til 31. mai.

(Pressemelding fra Finnmark politidistrikt)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS