Thorheim: Kan Støres Melkøya-løfte innfris?
Bård Ludvik Thorheim, stortingsrepresentant for Nordland Høyre. (Foto: Hoyre.no)

Thorheim: Kan Støres Melkøya-løfte innfris?

Mangelen på ny kraftproduksjon i Finnmark vil ramme industriens utvikling negativt i hele prisområdet, mener stortingsrepresentant Bård Ludvig Thorheim.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.07.2024 21:25

Finnmark kan tidvis oppleve ekstrempriser på strøm uten erstatningskraft til Melkøya. Mangelen på ny kraftproduksjon i Finnmark vil ramme industriens utvikling negativt i hele prisområdet, som er identisk med Nord-Norge som landsdel, har Bård Ludvig Thorheim, stortingsrepresentant for Nordland Høyre, skrevet i et leserinnlegg

Det er snart ett år siden statsminister Støre, finansminister Vedum og energiminister Aasland var på Melkøya. Anledningen var bestemmelsen om at gassanlegget ved Hammerfest skulle elektrifiseres. Samtidig ble det lovet at kraften til Melkøya skulle erstattes av tilsvarende ny kraftproduksjon innen 2030. 

--I dag er det vanskelig å tro på realismen i «Kraftløftet» som Støre ga, har Thorheim skrevet i leserinnlegget. 

--I Stortinget har den politiske interessen for Melkøya-prosessen vært betydelig. Det har ikke manglet på henstillinger til regjeringen om å vurdere alle muligheter for erstatsningskraft, eksempelvis fra havvind. Fra Høyres side støttet vi elektrifiseringen av Melkøya, men understreket at et slikt konsesjonsvedtak måtte følges opp med en realistisk og konkret plan for erstatningskraft. Det har stortingsrepresentanten fra Nordland skrevet i innlegget. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS