NHO støtter FOT-rute-utredning
I flytårnet: Regiondirektør Hans Christian Hansson i NHO Nordland besøker Stokmarknes lufthavn Skagen sammen med statssekretær i Samferdselsdepartementet, Bent-Joacim Bentzen (Sp). Der fikk de blant annet en omvisning i tårnet. Bentzen varsler nå full gjennomgang av tilbudet på de såkalte FOT-rutene.

NHO støtter FOT-rute-utredning

Ros til regjeringen fra NHO.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 30.04.2024 23:30

NHOs regiondirektører i Nord-Norge roser regjeringens initiativ om en grundig gjennomgang av flytilbudet på strekningene som får statsstøtte, de såkalte FOT-rutene.

--En utredning løser ikke nødvendigvis transportutfordringene medlemsbedriftene våre står overfor umiddelbart, men det er et steg i riktig retning. I dag fortjener samferdselsminister Jon-Ivar Nygaard og hans statssekretær Bent-Joacim Bentzen ros for å ha lyttet til folk og næringsliv nordpå, sier Hans Christian Hansson, regiondirektør i NHO Nordland, i en pressemelding.

Han får støtte av Sigrid Ina Simonsen, regiondirektør i NHO Arktis. Hun er ansvarlig for Troms, Finnmark og Svalbard.

--De siste ukene har mange bedrifter og andre interessenter kontaktet oss og uttrykt frustrasjon over tilbudet fra april. Særlig langs kysten i Finnmark er frustrasjonen til dels stor. Reaksjonene viser med all tydelighet hvor avgjørende denne infrastrukturen er for regionen. Vi håper at utredningen vil ta inn over seg disse bekymringene på en konstruktiv måte, sier Simonsen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS