Den store klesbyttedagen kommer til Honningsvåg
Niels Westphal i Nordkapp frivilligsentral har fått med seg Kjersti Røst og Nelly-Ann Fredriksen Sagvåg (t.h) til å arrangere den Den store klesbyttedagen i Honningsvåg 27. april.

Den store klesbyttedagen kommer til Honningsvåg

Finn frem klær du kan tenke deg å bytte. Det er nemlig klesbyttedag i Honningsvåg, lørdag 27. april.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.04.2024 23:30

Lørdag 27. april er det Den store klesbyttedagen i Honningsvåg, arrangert i Nordkapp frivilligsentral. 

--Bytt klær du ikke lenger bruker, og få nye favoritter i retur samtidig som du sparer miljøet. Det er oppfordringen fra frivilligsentralen. 

Nordmenn kjøper 60 prosent mer klær enn for bare 15 år siden, og bruker dem halvparten så lenge. Enkelte plagg brukes faktisk så lite som 7-8 ganger. Heldigvis blir stadig flere klar over dette problemet. I Honningsvåg har Nordkapp frivilligsentral fått med seg flere frivillige ildsjeler som ønsker å gjøre noe med det, ifølge en pressemelding. 

--Klesbytting er et hyggelig og enkelt miljøtiltak, og et godt alternativ til shopping. Dette er noe alle kan være med på, sier Kjersti Røst, Nelly-Ann Sagvåg og Niels Westphal.

Sånn foregår det
Klesbyttekonseptet er enkelt: Finn frem inntil syv plagg fra klesskapet og ta dem med til menighetshuset fredag kveld. For hvert plagg du har med deg, får du en kupong du kan bytte inn i et nytt plagg.

--Klærne må selvfølgelig være hele og rene. Undertøy og sokker tar vi ikke imot, men fint tilbehør til klærne, som vesker og skjerf, kan vi ta imot. Klærne vil bli sortert og hengt opp slik at det skal være enkelt å finne fram på lørdagen, sier Kjersti, Nelly-Ann og Niels.

Innlevering av klær skjer fredag 26. april klokken 15.00 til 18.00 på menighetshuset.

--Åtte prosent av de globale klimagassutslippene kommer fra tekstilproduksjon. Det er mer enn alle utslipp fra fly- og båttransport til sammen. Hvis vi bytter klær får vi fornyet garderoben samtidig som vi reduserer behovet for å kjøpe nye. Da minsker vi både ressursforbruket og forurensingen, sier Pernille Bonnevie Hansen, nestleder i Naturvernforbundet, som står bak konseptet Den store klesbyttedagen i Norge.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS