«Søringer» mangler infrastruktur til så mye snø
Mye snø i den sørlige delen av landet. (Foto: Facbook.com, Andre Jensen)

«Søringer» mangler infrastruktur til så mye snø

Mens det foreløpig har vært lite snø i Nordkapp i vinter, har «søringer» de siste dagene fått mer snø enn normalt.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.01.2024 17:30

Andre Jensen, opprinnelig fra Honningsvåg, men bosatt i Kristiansand, sier det er vanskelig å forestille seg hvor mye snø det kom på kort tid i Kristiansand. 

Jensen forteller at det mangler infrastruktur til så mye snø sør i Norge. Det er ikke plasser å legge snøen, noe som medfører at skoler og butikker stenger. Som honningsvåging er Jensen vant med snø, så han fleiper om de heftige vinterdagene; men han innrømmer at for lokalsamfunnet er snømengdene en stor utfordring. 

Jensen forteller at det er ikke så mye klaging foreløpig, men han vet av erfaring at folk blir lei etter én uke. Så klagene på vinterværet kommer nok. Han synes ikke folk nordpå er stygg når de fleiper med søringer og snø. 

De neste dagene blir det mindre nedbør, men det blir mye kaldere. Husene er beregnet for norsk klima, men ikke det ekstreme klimaet som kommer de neste dagene, ifølge Jensen. 

Andre Jensen er født og oppvokst i Honningsvåg, men flyttet etter militærtjenesten. Han har gjennomført mye av yrkeskarrieren i Avinor. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS