Flertallet skal ha sommerferie i Norge
Mange planlegger ferie i år, og et flertall skal feriere i Norge. (Illustrasjonsfoto)

Flertallet skal ha sommerferie i Norge

Norges-tur for en stor del av befolkningen i ferien.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 04.01.2024 01:30

Av alle som planlegger sommerferie er det 63 prosent som vil tilbringe den i Norge, viser Reisepuls 2024; en undersøkelse gjennomført av Opinion på vegne av Virke. 

49 prosent sier de vil tilbringe den i utlandet. De mest populære reisemålene utenfor Norge er Spania (34 prosent), Hellas (23 prosent), Sverige (22 prosent), Danmark (21 prosent) og Italia (18 prosent).

Undersøkelsen viser at en gjennomsnittshusholdning i Norge planlegger å bruke 45 900 kroner på ferie i 2024. I kroner er dette vesentlig mer enn i fjor, hvor gjennomsnittshusholdningen ville bruke 36 250 kroner på ferie.

Selv om mange fortsatt skal bruke penger på reise i år, så skjer det likevel en endring i folks reisevaner. Totalt 38 prosent av de spurte sier at dyrtiden påvirker reiseaktiviteten i feriene, med blant annet økte priser i Norge, svak krone og renteoppgangen det siste året.  

Hele 23 prosent svarer at de i år vil ta ferie utenom skolens ferier.  

--Slik kan man unngå de dyreste ukene, og eksempelvis få mer for pengene hvis man drar to uker etter vinterferien. Det er nok et bevis på at nordmenn planlegger feriene sine godt, sier Audun Pettersen, bransjedirektør for reiseliv i Virke, i en pressemelding. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS