Samuelsen: Plass til alle
Oddbjørn Samuelsen, elverkssjef i Repvåg Kraftlag. (Arkivfoto)

Samuelsen: Plass til alle

Elverkssjef Oddbjørn Samuelsen mener det er plass nok til reindrift, linjer og vindmøller.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 23.08.2023 17:30

Det er plass til reindrift, linjer og vindmøller, i Finnmark. Det mener elverkssjefen i Repvåg Kraftlag. 

--Det er plass til alle. Vi har plass til linjer, vindkraftverk og reindrift, sier Oddbjørn Samuelsen, elverkssjef i Repvåg Kraftlag, til Radio Nordkapp. 

--Skal vi få utnyttet vindressursene, må det bygges ny 420 kilovoltslinje til Varangerbotn. For å sikre nok strøm i Troms og Finnmark, må det bygges en ny linje til Skjomen i Nordland. Først da kan man stenge gasskraftverket på Melkøya. Det er viktig at man tidlig kommer i dialog med de som blir berørt av vindmøller og linjer. Bare gjennom godt samarbeid kan man bli enige, sier Samuelsen. 

Finnmark Kraft som Repvåg Kraftlag eier sammen med de andre kraftlagene i Finnmark, har fått konsesjon i Øst-Finnmark som de ikke utnytter fordi det ikke finnes linjer. 

--Igjennom lokalt eierskap og dialog, har det ikke vært noen konflikter; men tvert imot støtte i lokalsamfunnet for de vindkraftverkene Finnmark Kraft har etablert, sier Samuelsen. 

--Alt for ofte snakkes det om reinbeite som er borte. Det man ikke snakker om er alle de utallige småbruk som er lagt ned i Finnmark etter krigen. Det er beite som i dag brukes av reindriften. Hvis det ikke er nok beite, må man tørre å snakke om reintallet. Det sier elverkssjef Oddbjørn Samuelsen. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS