Håper kommunen kan finne 200 000 til vedlikehold av Skarsvåg kirke
Skarsvåg kirke. (Arkivfoto)

Håper kommunen kan finne 200 000 til vedlikehold av Skarsvåg kirke

Nordkapp menighet ønsker at Nordkapp kommune prioriterer midler til å vedlikeholde Skarsvåg kirke.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.06.2023 21:30

Skarsvåg Bygdelag har skrevet et brev til Nordkapp kommune, og minnet kommunen på at det er viktig med en bevilgning til vedlikehold av Skarsvåg kirke.

Bygdelaget mener det er viktig å reparere utvendig tak på kirka i Skarsvåg.

--Vi har tidligere nevnt Skarsvåg kirke til kommunen og bygdelaget har også sendt brev angående taket på kirka. Anslag på å legge nytt tak er på cirka 200 000 kroner. Nordkapp menighet har ikke vedlikeholdsmidler til det. For 2023 fikk vi redusert våre budsjett med cirka seks prosent, da det ikke ble justert for pris- og lønnsvekst. Håper at kommunen kan finne midler til dette, har kirkeverge Reidar Johansen skrevet i en e-post til kommunen. 

--Taket er tekket med papp og den originale pappen fra kirka ble bygget, er fullstendig nedslitt. Lekkasjen er omfattende, og det er allerede synlige skader i bygget av dette. Tilstanden er etter vårt skjønn så alvorlig at det er tvingende nødvendig med bevilgning til reparasjon kommende sommer. Om det er ønskelig kan bygdelaget påta seg og innhente tilbud på arbeid og materiell fra lokale firmaer, har Skarsvåg Bygdelag skrevet i brevet til kommunen i april måned. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS