Dårlig kommuneøkonomi rammer kirkebyggene i Nordkapp
Kirkeverge Reidar Johansen forteller at Nordkapp menighet har bedt Nordkapp kommune om penger til vedlikehold, uten at ønsket er innfridd. (Arkivfoto)

Dårlig kommuneøkonomi rammer kirkebyggene i Nordkapp

Det er behov for vedlikehold av kirkebyggene i Nordkapp.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.04.2023 13:30

Skarsvåg Bygdelag har skrevet et brev til Nordkapp kommune, og minnet kommunen på at det er viktig med en bevilgning til vedlikehold av Skarsvåg kirke. 

Bygdelaget mener det er viktig å reparere utvendig tak på kirka i Skarsvåg. 

--Taket er tekket med papp og den originale pappen fra kirka ble bygget, er fullstendig nedslitt. Lekkasjen er omfattende, og det er allerede synlige skader i bygget av dette. Tilstanden er etter vårt skjønn så alvorlig at det er tvingende nødvendig med bevilgning til reparasjon kommende sommer. Om det er ønskelig kan bygdelaget påta seg og innhente tilbud på arbeid og materiell fra lokale firmaer, har Skarsvåg Bygdelag skrevet i brevet til kommunen. 

Radio Nordkapp tok kontakt med kirkeverge Reidar Johansen. Johansen forteller at vedlikeholdsmidler til Skarsvåg kirke ble lagt inn i økonomiplanen, sammen med midler til Repvåg kirke og Honningsvåg kirke. Kommunen har trang økonomi og kunne ikke innfri ønsket til Nordkapp menighet. 

I vinter ble Repvåg kirke stengt en periode på grunn av vannlekkasje. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS