Lavere strømpris i 1. kvartal
Nedgang i strømprisen til forbrukerne, men fortsatt høy pris. (Illustrasjonsfoto)

Lavere strømpris i 1. kvartal

Prisen husholdningene måtte betale, inkludert avgifter, nettleie og strømstøtte, endte på 143,8 øre/kWh i 1. kvartal
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.05.2023 12:00

Strømprisen i 1. kvartal 2023 var elleve prosent lavere enn kvartalet før. Likevel var prisen husholdningene måtte betale veldig høy sammenlignet med det historiske gjennomsnittet for kvartalet.

--I 1. kvartal i år var det en nedgang i strømprisen sammenlignet med kvartalet før, men historisk ligger vi fremdeles på et svært høyt nivå, sier Thomas Aanensen, seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå, ifølge ssb.no

Prisen husholdningene måtte betale, inkludert avgifter, nettleie og strømstøtte, endte på 143,8 øre/kWh i 1. kvartal, viser nye tall fra statistikken Elektrisitetspriser. Det er 11,3 prosent lavere enn kvartalet før, og et godt stykke unna toppene i 4. kvartal i 2021 og 2022, da prisen var på henholdsvis 164,8 og 162,2 øre/kWh.

--Når vi trekker fra strømstøtten var totalprisen husholdningene måtte betale fremdeles rundt 26 prosent høyere enn gjennomsnittet for 1. kvartal de siste fem årene, sier Aanensen.

Det er viktig å huske på at disse prisene er et gjennomsnitt for landet. Prisene varierer mye mellom nord og sør i Norge.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS