Regjeringen lytter ikke til kystfinnmark
Flyplassen i Nordkapp. (Arkivfoto)

Regjeringen lytter ikke til kystfinnmark

Flytilbudet i Finnmark blir ikke bedre, noe anbudsinnbydelsen viser.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 28.04.2023 16:00

Regjeringen tar ikke hensyn til kystfinnmarks krav om bedre flytilbud på kortbanenettet. Det er klart etter at anbudsinnbydelsen ble sendt ut på torsdag.

Nordkapp kommune har blant annet stilt krav om direktefly til Tromsø og bedre forbindelse til Oslo. Disse kravene har regjeringen ikke tatt hensyn til. 

Anbudet sier at det aldri skal være mere enn én mellomlanding, bortsett fra i Finnmark og Nord-Troms. Her kan det fortsatt være «melkerute». Flyene skal ha trykkabin.

For Mehamn og Honningsvåg er det nye anbudet dårligere. I dag skal vi være i Hammerfest før klokken 08:30, neste år holder med 09:00. Det kan føre til at de som har time tidlig i Hammerfest, må reise dagen før. I dag skal det gå to fly til Vadsø på hverdager, neste år holder det med ett.

Reisende fra Mehamn og Honningsvåg skal komme seg til og fra Hammerfest og Vadsø på hverdager. Det er ingen krav om å kunne reise på dagstur til andre steder i Finnmark

Anbudet har ingen krav om lørdags fly til Honningsvåg og Mehamn. Det holder med én ankomst og avgang i løpet av helgen.

Heller ikke løftet om å halvere maksimalprisene på FOT-rutene blir innfridd av regjeringen. Den nye maksimalprisen Honningsvåg – Hammerfest skal fra 1. april neste år være 530 kroner. I dag er den samme prisen 974 kroner.

Det nye anbudet

Anbudet selskapene flyr etter i inneværende periode
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS