Fisk, gavepakke for kroppen
Laks er god kilde til de sunne omega-3-fettsyrene og vitamin D. (Illustrasjonsfoto)

Fisk, gavepakke for kroppen

Fisk er en del av myndighetenes kostholdsråd.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.02.2023 15:45
Sist oppdatert : 25.02.2023 15:56

Spis fisk til middag. To til tre ganger i uken, og gjerne ha fisk som pålegg i tillegg. Slik lyder kostrådene fra Helsedirektoratet. Klarer du det, får du i deg mellom 300 og 450 gram fisk i uken.

Forsker Lisbeth Dahl jobber med sjømat og ernæring. Hun mener sjømat er en ekte gavepakke til kroppen vår. Sjømat inneholder nemlig en rekke gode næringsstoffer som kroppen trenger.

--Sjømat inneholder mye protein av høy kvalitet, men lite karbohydrater. Fettmengden kommer litt an på hvilken art det er, sier Lisbeth Dahl, ifølge Forskning.no

Den hvite fisken er mager og inneholder lite fett. Bare én til to porsjoner med hvit fisk i uken vil bidra med deler av det anbefalte inntaket av viktige næringsstoffer som vitamin B12, selen, jod og omega-3-fettsyrer.

Den fete fisken er viktig for å få i oss vitamin D og omega-3-fettsyrer. Forskjellen på mager fisk og fet fisk er hvor fisken lagrer fettet.

--Mager fisk lagrer fettet i leveren, mens fet fisk lagrer fettet i selve fileten. Derfor er fet fisk som laks, makrell og sild veldig gode kilder til de sunne omega-3-fettsyrene og vitamin D, forklarer Dahl.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS