Krever bedre mobildekning på Gjesværveien
Årsmøtet i Nordkapp SV.

Krever bedre mobildekning på Gjesværveien

I en årsmøteuttalelse krever Nordkapp SV bedre mobildekning på vegen til Gjesvær.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 03.02.2023 21:25

Årsmøtet i Nordkapp SV krever bedre mobildekning på vegen til Gjesvær. 

SV håper at de erfaringene man nå høster med å bedre mobildekningen på Havøysundveien foran Arctic Race of Norway, kan komme Gjesvær til nytte. 

--Jeg tror Telenor har lagt inn for store utgifter på å føre fram strøm til basestasjonene. Høyspentlinje til Gjesvær går langs vegen i dag, så det kan hende det blir billigere enn tidligere antatt. Det sa leder Johnny Ingebrigtsen under årsmøtet. 

Årsmøtet i Nordkapp SV ønsker å rette en større bevissthet og fokus på sikkerheten for alle som ferdes på vegene på fjellet. Lange vegstrekninger på høyfjellet på Magerøya er uten mobildekning, og de siste ti kilometerne av vegen mot Gjesvær er helt uten dekning. Dette er også den mest værharde strekningen med bratte bakker som erfaringsmessig gir store utfordringer for lastebiler på vinterstid. Flere kritiske situasjoner har oppstått i området uten dekning hvor personbiler, lastebiler, busser og hele kolonner har vært involvert. De har blitt stående fast i opptil fem timer uten mulighet til å påkalle hjelp på grunn av manglende mobildekning, har Nordkapp SV skrevet i årsmøteuttalelsen. 

Les hele uttalelsen


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS