Kommunestyret vil ha besøksbidrag
Martin Hansen, en engasjert reiselivssjef i kommunestyret torsdag ettermiddag.

Kommunestyret vil ha besøksbidrag

Nordkapp kommunestyre ønsker at Nordkapp kommune skal være med i den videre prosessen om besøksbidrag. Selv om viljen er tilstede, var det et flertall og mindretall i kommunestyret om den videre prosessen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 30.09.2022 09:29
Sist oppdatert : 30.09.2022 14:41

Torsdag ettermiddag holdt reiselivssjefen en orientering i kommunestyret om besøksbidrag for turister. 

--Det er viktig at vi nå gir en melding til departementet om at vi skal være med på den videre prosessen om besøksbidrag, sa Martin Hansen, daglig leder i Visit Nordkapp, i orienteringen til kommunestyret. 

--Hvis vi går inn for en frivillig ordning, så tror jeg ikke det er behov for regelendringer. Vi har ingen løsning nå på hvordan avgiften skal være og hva den skal gå til. Det viktigste er at vi sier ifra at vi skal være med, sa Hansen. 

Kommunestyret vil være med på det videre arbeidet med besøksbidrag, men delte seg i et flertall og mindretall. Mindretallet gikk for kommunedirektørens innstilling, mens flertallet stemte for at man vil være med, men trenger ytterligere utredninger. 

Flertallsvedtaket:
Nordkapp kommune søker om deltakelse som pilotkommune for besøksbidrag jfr Hurdalsplattformen. Kommunedirektøren bes utrede hvilke fellesgoder som kan være aktuelle for finansiering gjennom besøksbidrag fra turister. Det må fremkomme hva som faktisk produseres av fellesgoder i dag. Kommunedirektøren bes utrede forvaltningsmodell som har som formål å etablere en bærekraftig lokal forvaltning av besøksbidraget i tråd med gjeldende lover og forskrifter. Dette arbeidet gjøres som et samarbeid mellom de som tilbyr fellesgoder innenfor kommune, reiselivsnæringen og frivillige organisasjoner.

Hele protokollen fra kommunestyret (pdf)






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS