Ønsker sak i kommunestyret om anløp av skip til Storbukt
Kommunestyremøtet, juni 2022. (Illustrasjonsfoto)

Ønsker sak i kommunestyret om anløp av skip til Storbukt

Arbeiderpartiet mener kommunestyret må behandle en sak om anløp av skip og planene om anløp i Storbukt.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 31.08.2022 09:24
Sist oppdatert : 31.08.2022 09:26

Nordkapp Arbeiderparti ønsker at kommunestyre skal behandle en sak om samfunnsmessige konsekvenser av eventuell flytting av hurtigrute- og cruiseanløp til Storbukt. 

--Etter kommunstyrets vedtak i sak 48/21, er lokalisering av nytt svømmebasseng under utredning, og ett av alternativene er svømmebasseng i Storbukt med delt eierskap mellom kommunen og Stofi/Cape Fish. Det er allment kjent at Stofis/Cape Fish’ ambisjoner er å bygge en dypvannskai for Hurtigruten/cruiseskip i Storbukt som del av konseptet. Nordkapp Arbeiderparti mener at dette er et meget viktig premiss som debatteres blant folk, og som det også må legges til rette for at kommunens folkevalgte kan debattere. Det har Chris-Thomas Jørgensen, leder i Nordkapp Arbeiderparti, skrevet i brevet til ordfører Trudy Engen (SV). 

Nordkapp Arbeiderparti ber derfor ordføreren fremme egen sak om dette til kommunestyret, før lokaliseringssaken. Arbeiderpartiet ber videre ordføreren sørge for at saken forberedes med å belyse 
samfunnsmessige konsekvenser av en eventuell flytting av hurtigrute- og cruiseanløp til Storbukt, herunder konsekvenser for næringsliv og for havneselskapets økonomi med videre muligheter for tilrettelegging for blant annet fiskeflåten i kommunen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS