Mener det er altfor mye rapportering
Fisker Roger Hansen viser stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt (FrP) hvordan han skal sende inn en av rapportene. (Foto: Roger Hansen, Facebook.com)

Mener det er altfor mye rapportering

Roger Hansen mener det er for mange rapporter og registreringer for fiskere.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 10.08.2022 17:30

Fiskere reagerer på at det 1. juli ble innført enda flere pålegg om registering og rapportering. 

--Først må vi melde fra om at vi går på havet, så må vi melde at vi er kommet i fiske. Neste rapportering er hvor mye fisk vi har fått. Deretter må si ifra om at vi har kommet i land, og hvor mye fisk vi har med. I tillegg må vi rundt midnatt rapportere hvor mye fisk vi har om bord, sier Roger Hansen, fisker, reder og leder i Fiskarlaget Nord, til Radio Nordkapp. 

--Vi fiskere har yrkesstolthet og vil opptre korrekt. Når all denne rapporteringen på små båter kommer i tillegg til at vi skal kaste loss, styre fisket, kanskje reparere bruk, behandle fangsten og ivareta sikkerheten om bord, så blir det altfor mye. Det sier Hansen. 

--Jeg har invitert den politiske ledelsen i fiskeridepartementet om bord for å bli med på havet for selv la de prøve alle rapportene de skal fylle ut, sier Hansen. 

--Det er mange fiskere som har tatt kontakt etter at skrev om dette på Facebook. Flere eldre fiskere forteller at dette er dråpen som kan få de til å pensjonere seg tidligere enn de hadde tenkt, sier Hansen. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS