Vil bøyelaste oljen fra Wisting
Politikere mener det mangler grunnlag for en omlastingsterminal for råolje i nord, og vil bøyelaste oljen Wisting. (Illustrasjonsfoto)

Vil bøyelaste oljen fra Wisting

Klar melding fra statssekretæren i Olje- og energidepartementet.
Olje og gass i nord
Raymond Elde
Publisert : 26.07.2022 09:21
Sist oppdatert : 26.07.2022 09:25

Ikke grunnlag for en omlastingsterminal for råolje i nord.

--Med den pågående og planlagte oljeproduksjon fra Barentshavet er det ikke grunnlag for å etablere en omlastingsterminal for råolje i nord. Det er den krystallklare meldingen til Altaposten fra statssekretær 
i Olje- og energidepartementet, Amund Vik (Ap).

Nordkapp kommunestyre har enstemmig vedtatt en uttalelse om at utbygging av Wisting-feltet i Barentshavet må føre til etablering av Veidnes-terminalen.

Kommunestyret har også utrykt bekymring for elektrifisering av Wisting vil føre til at det ikke er strøm igjen på nettet til etablering av ny næring i Finnmark.

I helgen gikk SV-profil Tommy Berg ut i Altaposten med klar melding til venstresiden og da spesielt Ap.

--Forstår ikke Ap og SV at de er i ferd med å knuse Finnmark med elektrifiseringen? Berg rettet kraftig kritikk mot Ap sentralt og lederen av stortingets energikomite, Marianne Sivertsen Næss.

Berg vil ha et tverrpolitisk opprør, spesielt på venstresiden i Finnmark.

Nordkapp kommunestyret har i sin uttalelse om Wisting bedt om at oljen blir liggende på havbunnen når den ikke ilandføres til Finnmark og samtidig stjeler strømmen fra næringslivet lokalt.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS