Vil bøyelaste oljen fra Wisting
Politikere mener det mangler grunnlag for en omlastingsterminal for råolje i nord, og vil bøyelaste oljen Wisting. (Illustrasjonsfoto)

Vil bøyelaste oljen fra Wisting

Klar melding fra statssekretæren i Olje- og energidepartementet.
Olje og gass i nord
Raymond Elde
Publisert : 26.07.2022 09:21
Sist oppdatert : 26.07.2022 09:25

Ikke grunnlag for en omlastingsterminal for råolje i nord.

--Med den pågående og planlagte oljeproduksjon fra Barentshavet er det ikke grunnlag for å etablere en omlastingsterminal for råolje i nord. Det er den krystallklare meldingen til Altaposten fra statssekretær 
i Olje- og energidepartementet, Amund Vik (Ap).

Nordkapp kommunestyre har enstemmig vedtatt en uttalelse om at utbygging av Wisting-feltet i Barentshavet må føre til etablering av Veidnes-terminalen.

Kommunestyret har også utrykt bekymring for elektrifisering av Wisting vil føre til at det ikke er strøm igjen på nettet til etablering av ny næring i Finnmark.

I helgen gikk SV-profil Tommy Berg ut i Altaposten med klar melding til venstresiden og da spesielt Ap.

--Forstår ikke Ap og SV at de er i ferd med å knuse Finnmark med elektrifiseringen? Berg rettet kraftig kritikk mot Ap sentralt og lederen av stortingets energikomite, Marianne Sivertsen Næss.

Berg vil ha et tverrpolitisk opprør, spesielt på venstresiden i Finnmark.

Nordkapp kommunestyret har i sin uttalelse om Wisting bedt om at oljen blir liggende på havbunnen når den ikke ilandføres til Finnmark og samtidig stjeler strømmen fra næringslivet lokalt.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS