En fin kveld hos museet
Ole Jenssen holdt foredrag om Honningsvåg lufthavns historie og betydning for lokalsamfunnet.

En fin kveld hos museet

Honningsvåg lufthavn, Valan, ble offisielt åpnet 20. juni 1977.
Flyplassen
Raymond Elde
Publisert : 16.09.2021 09:41
Sist oppdatert : 16.09.2021 09:44

Det ble en flott kveld ved Nordkappmuseet på onsdag der Ole Hartvik Jenssen fortalte om flyplassens historie i form av bilder, film og gode historier. Om lag 40 personer møtte opp på Holmen. 

--Det var en fin kveld. Jeg har jo jobbet i tårnet og vet hvor viktig flyplassen er for lokalsamfunnet. Derfor er det fint at det blir satt søkelys på historien. Det er artig at så mange møtte fram, sier Kjellbjørg Mathiesen til Radio Nordkapp.

--Det var min far Kjell Mathiesen som via en bekjent fra Oslo fikk meg til å søke på AFIS-kurset på slutten av 70-tallet. Dette førte til at jeg begynte å jobbe i tårnet på Valan. Det var en flott tid. Vi hadde det mye artig på jobb, sier Mathiesen. 

Kjell Mathiesen var formann i byggekomiteen for flyplassen som ble offisielt åpnet 20. juni 1977. Daværende ordfører Halvdan Berge var en pådriver for at flyplassen ble bygget. Honningsvåg var det siste stedet som fikk kortbaneflyplassen i kyst-Finnmark. Alle de andre stedene fikk flyplasser tidligere på 70-tallet.  

--Jeg har tro på elektrifisering av luftfarten, men jeg er mye mer skeptisk til fjernstyrte tårn, fordi jeg vet hvor viktig lokalkunnskap er i den jobben. Det sier Kjellbjørg Mathiesen.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS