Regjeringen sier nei til Veidnes
Fra møte med ministeren i august. Fra venstre på bildet: Christine B. Killie, gruppeleder Troms og Finnmark Høyre i fylkestinget, Benjamin Furuly, Marianne Haukland, stortingsrepresentant for Finnmark Høyre, Sirin Figenschou Høyen, Dan Nilsen, Sharon Fjellvang, Tony Christian Tiller og Tina Bru, olje- og energiminister. (Foto: Troms og Finnmark Høyre)

Regjeringen sier nei til Veidnes

Det blir ingen oljebase på Veidnes i Nordkapp kommune, om Stortinget følger rådet til olje- og energiminister Tina Bru (H). I statsbudsjettet fraråder hun Stortinget å gå videre med prosjektet, skriver VG.
Olje – Sarnes
Raymond Elde
Publisert : 07.10.2020 09:04
Sist oppdatert : 07.10.2020 09:20

!Ap-nestleder Bjørnar Skjæran – Vi klarer ikke å regne det hjem. Det er verken politisk, økonomisk eller juridisk løsbart, sier Tina Bru til VG.

Men Arbeiderpartiet vil ikke gi opp kampen for presisjeprosjektet de har investert betydelig politisk kapital i:
– Jeg har sjelden vært så oppgitt og forbannet som jeg er akkurat nå, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran til VG.

Men ifølge olje- og energiministeren er det totalt ulønnsomt. Negativ samfunnsmessig kostnad er beregnet til 3.6 milliarder kroner.
– Det er rett og slett ikke lønnsomt. Eierne sa nei til ilandføring i 2019. En eventuell løsning ville da vært at staten tok et direkte ansvar, men det ville være å regne som ren statsstøtte og ESA ville neppe si ja til det, sier Tina Bru.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS