Handle bitcoin hos en norsk børs og få bonus

Handle bitcoin hos en norsk børs og få bonus

Nå har det blitt mulig å kjøpe bitcoin direkte fra norske børser. En av disse børsene gir nye brukere en engangsutbetaling på 0,001 BTC ved registrering, uten noen krav om å handle.
Riks
Publisert : 07.08.2020 00:03
Sist oppdatert : 10.08.2020 00:07

Litt om tilbudet

En av de norske nykommerne har lansert en kampanje for å tiltrekke seg nye brukere til tjenesten. Som en del av dette utbetaler de 0,001 BTC (verdt omtrent 115 kr på nåværende tidspunkt) til nye kunder som registrerer seg og verifiserer ID.

Her kan du lese mer om dette og hvilke selskap du kan velge for å kjøpe bitcoin fra Norge.

Her kan du også lese mer om kostnadene ved å handle bitcoin, både hos norske og utenlandske selskap.

 

Rask utvikling

I 2019 lanserte Finanstilsynet en ny registerordning for “vekslere av digital valuta”. Dermed kunne kryptovalutabørser operere innad i Norge, med et eget regulatorisk rammeverk.

Inntil den tid var det nærmest umulig for børser å opprette norske bankkontoer, noe bankene argumenterte med at skyldtes usikkerhet rundt lovverket og behandlingen av digital valuta.

Den første børsen registrerte seg allerede i fjor, og siden den gang har 4 nye blitt lansert. De nye selskapene omfatter både tradisjonelle kryptobørser og det som kalles vekslingstjenester.

 

Hva det koster å handle bitcoin

Å handle bitcoin koster penger i form av forskjellige gebyrer. Det første er selve transaksjonsgebyret som børsene krever (både fra selger og kjøper). Hos norske børser ligger dette gebyret på omkring 0,5%.

Et halvt prosentpoeng er omtrent det samme som de fleste utenlandske børser krever (med visse unntak).

Et annet gebyr er det børsen vil kreve for å ta ut bitcoin fra platformen. Her er det vanlig å betale rundt 0,005 BTC per transaksjon.

Viktig: Velger du å kjøpe bitcoin med VISA fra utenlandske aktører vil det tilkomme et ekstra gebyr som fort kan ligge på 4-5% av summen du handler for.

 

Kjøp med bank (ikke VISA foreløpig)

Enn så lenge er det ikke mulig å gjennomføre kjøp med verken VISA eller Mastercard. Årsaken er at ingen betalingsformidlere har åpnet opp for bitcointransaksjoner.

Dermed har man kun muligheten til å kjøpe bitcoin ved hjelp av normale transaksjoner i nettbanken. Heldigvis går dette nå raskere enn vanlig, takket være innføringen av straksbetaling.

Noen av de nye børsene har åpnet opp for bruken av straksbetaling for å fylle opp kontoen. Da overføres pengene momentant.

Samtidig er det en viktig forutsetning for at straksbetalingene skal fungere. Banken man sender fra må støtte denne typen betalinger.

Banken må legge ved navnet på avsender, slik at mottakeren ser hvor pengene kommer fra. Hvis ikke vil penger krediteres i løpet av én virkedag, etter at avsenderinfo er mottatt.

 

Hvorfor velge børs i Norge?

Spørsmålet mange stiller, er hvilke ting de bør vektlegge når de skal kjøpe bitcoin. Nærmere sagt: Hvor de bør handle?

Som kjent kan det være risikabelt å sende større beløp til utenlandske selskap. I tillegg koster det mye penger i form av bankgebyrer, både å sende, samt veksle om norske kroner til utenlandsk valuta.

Fordelen med å kjøpe bitcoin hos en børs i Norge er først og fremst at det er enkelere. Banktransaksjoner kan nå gjennomføres på under 1 time, gitt at straksbetaling benyttes.

I tillegg har en av børsene en fin bonusordning som passer bra for førstegangskjøpere. Da får man satt seg litt nærmere inn i hvordan det hele fungerer.

 

Spar penger ved å velge riktig kjøpsmetode

Et annet punkt som er verdt å nevne: Velg riktig handelsmetode når du kjøper bitcoin (særlig for store beløp).

Enkelt oppsummert: Bitcoin kan kjøpes på 2 ulike måter. Enten til markedskurs, eller ved å bruke limit-kursen.

Hvis du ser i ordreboken til de norske børsene vil du fort legge merke til at det er en viss prisforskjell mellom beste tilbud for kjøp og salg.

Kjøper du til markedskurs vil du ta av den beste tilgjengelige prisen, men samtidig gå glipp av differansen. Skal du handle for større beløp bør du heller legge inn et limit-tilbud som er lavere.

I beste fall kan du spare opptil 2% ved å velge en lavere kurs.

 

En markant prisutvikling

Prisen per bitcoin har steget til nye høyder denne måneden, med en listepris på nærmere 105.000 norske kroner i august. Det er derimot langt igjen til den tidligere toppnoteringen, som inntraff ved slutten av 2017. Den gang ble den digitale valutaen omsatt til nærmere 175.000 kroner per stykk.

Store forventninger er knyttet til hvordan den foregående “halveringen” vil spille inn på bitcoinprisen sin utvikling. Mange har kastet seg på bølgen, i takt med at prisene stiger.

Det er navnet på det tidspunktet der “minernes” belønning per utvinnede blokk ble redusert med 50%.

Fra tidligere har man sett at dette legger ekstra press på prisene, og mye tyder på at det samme kan skje igjen.


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS