Pressemelding

Finnmark fylkeskommune - 18.10.2019

Hat, rasisme og fascisme er farlig

Fylkesvaraordførar Tarjei Jensen Bech opna torsdag den niande utgåva av norsk/russiske samarbeidsdagar i Nikel. 

- Hat, rasisme og fascisme er farlig

- Derfor er det viktig å fortelle historien om 2.verdenskrig til nye generasjoner, sa fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech under åpningen av grensesamarbeidsdager i Nikel.

Fylkesvaraordføreren åpnet torsdag niende utgave av norsk/russiske grensesamarbeidsdager i Nikel. Arrangementet, som samler 2-300 aktører fra Finnmark og Murmansk fylker, og er en god plattform for utveksling av samarbeidsideer innen kultur, reiseliv og økonomisk utvikling. 

Neste ukes markering av 75-årsjubileum for frigjøringa av Øst-Finnmark ble fremhevet av mange. 

– Jubileet viser viktigheten av å søke dialog - ikke konflikt, understreket fylkesvaraordføreren.

Bech viste også til at det er viktig for ungdom å lære om krigen, fordi det minner oss på hvor farlig hat, rasisme og fascisme kan være, og hvilke fatale og farlige konsekvenser det kan få. I en verden som blir stadig mer polarisert er det særlig viktig. Derfor kan verden se til nord, hvor vi har kaldt vær, men varme forhold. 

Deltagerne fikk anledning til å lære mer om blant annet planene for hydrogenproduksjon i Berlevåg, investeringsmuligheter i Murmansk, finansieringsmuligheter som EU-programmet Kolarctic og Kirkenes fondsforvaltning for Øst-Europa og Russland. 

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS