Pressemelding

Åsmund Aukrust, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. - 14.07.2020

Arbeiderpartiet vil gi 25 millioner mer til BUA-ordningen

BUA (Barn og unge – Aktivitet) ordningen tilbyr gratis utlån av frilufts- og aktivitetsutstyr til barn og voksne. I forbindelse med korona har mange lavterskel tilbud til barn og unge, som sommerskolen og sommerleirer, dessverre falt bort. Derfor spiller ordninger som BUA en ekstra stor rolle for å gi barn og unge gode opplevelser denne sommeren. Dessuten er det et spennende initiativ når det kommer til deling og gjenbruk. Ordninga finnes i 110 kommuner over hele landet med 130 utlånssentraler. Nå vil Arbeiderpartiet på stortinget bevilge 25 millioner mer til BUA.

-BUA er bra for miljøet og bra for at flere kan være mer fysisk aktive. Det burde ikke koste mye å komme seg ut å vær ei aktivitet, og der er BUA helt perfekt for å inkludere flere, sier Åsmund Aukrust, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.

BUA er en ideell og frivillig organisasjon, som ble stiftet i 2014 av sosiale entreprenører, som ville bidra til at flere barn og unge ble mer fysisk aktive. Tilbudet er først og fremst rettet mot barn og unge, men i de fleste utstyrsordningene kan alle låne. Utstyrsordningene eies og drives av kommuner, lag og foreninger. Utstyret er i hovedsak kjøpt inn nytt, med noe innslag fra donasjoner. 

-Arbeiderpartiet vil gi 25 millioner mer til BUA-ordningen for å styrke dette tilbudet ytterligere. Denne sommeren er det mange familier som ikke har råd til en norgesferie, og da er det helt uvurderlig å ha en BUA i nærheten. Barn og unge skal ikke holdes utenfor aktiviteter fordi familien ikke har råd til det, sier Aukrust fra Arbeiderpartiet.

På BUA Lørenskog er Monica Vogt, daglig leder av BUA Norge sammen med ap-politikeren. De er der for å markere at kommunen har hatt BUA i over et år, og suksessen utlånssentralen har hatt.

-Det er ikke bærekraftig hvis alle man vil skal være fysisk aktive går ut og kjøper seg alt dem har lyst til å holde på med så sånn sett er det også et veldig godt miljøargument for å låne utstyr på BUA, sier Monica Vogt, daglig leder av BUA Norge.

 

Annonse:
Bransjeguiden

Siste nytt:Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS