Synes det er skremmende tall om menn på sjøen
Sommertid er båttid i nord. (Illustrasjonsfoto)

Synes det er skremmende tall om menn på sjøen

Tall viser at mange menn dropper redningsvest.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.05.2019 09:45

En av tre menn dropper redningsvest i båten.

Sommer betyr at en del personer i nord tilbringer mye tid på sjøen og i båt. En undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Codan Forsikring viser at menn dropper redningsvesten oftere enn kvinner. En av tre menn som har vært på sjøen siste året, svarer at de har droppet redningsvesten. En av fem kvinner har gjort det samme.

--Statistikk tyder på at det er en klar sammenheng mellom bruk av redningsvest og hvor alvorlig ulykken er, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring, i en pressemelding. 

Tall fra Havarikommisjonen viser at 23 personer omkom i fritidsbåtulykker i 2018. 19 av disse var menn, mens fire av de omkomne var kvinner.

Persson mener det er skremmende at ikke menn tar sikkerhet på sjøen mer alvorlig, sier Persson. Hun mener at tallene bør være en øyeåpner for menn, som både topper dødsstatistikken og er sløvest på bruk av redningsvest.

Påbudt
I mai 2015 ble det påbudt å bruke redningsvest i fritidsbåter under åtte meter. Politiet kan gi bøter for manglende bruk av flyteutstyr.

--Påbudet om bruk av redningsvest, sammen med godt informasjonsarbeid fra organisasjoner som Redningsselskapet, har bidratt til at antallet dødsulykker har gått noe ned de siste ti årene, sier Persson, som mener det er mye arbeid som gjenstår når 23 personer mistet livet i småbåtulykker i fjor.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS