Frykter mange snøskred i påsken
Tryg Forsikring frykter snøskred, spesielt i Nord-Norge. (Foto: Colourbox/Tryg Forsikring)

Frykter mange snøskred i påsken

Vær oppmerksom under toppturer i påskehøytiden.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.04.2019 01:35

Ved inngangen til påsken er det meldt om stor snøskredfare i fjellet, spesielt i Nord-Norge.

Hittil i år har elleve personer mistet livet i snøskred, de fleste i Troms. Det er grunn for å frykte en påske med nye snøskred, ifølge Tryg Forsikring. 

--Folk har for alvor kastet seg på toppturtrenden, men kun én av tre av de som ferdes på fjellet har kunnskap om farene ved snøskred, viser undersøkelser. Toppturutstyr åpner opp for nye områder i fjellet for folk som vi frykter ikke alltid vet hvordan de tryggest skal ferdes der, sier Øyvind Setnes, forebyggelsesekspert i Tryg Forsikring, ifølge en pressemelding. 

Han viser til de siste varslene som melder om betydelig snøskredfare i Nord-Norge de nærmeste dagene. I mange områder er det såpass krevende snøskredfordhold at fagfolk anbefaler å unngå alt skredterreng.

--Med alle skredene som har gått denne vinteren bør man tenke seg godt om før man legger ut på tur. Selv om været skulle bli stabilt i påsken, finnes det svake lag i snødekket som gjør at det ikke er trygt å ferdes der i lang tid fremover. Tegnene er ikke nødvendigvis lette å se, sier Øyvind Setnes, forebyggelsesekspert i Tryg Forsikring. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS