Kjør forsiktig, nå er bulkeuken i gang
Tallene fra de siste årene viser at vi er inne i bulkeuken. (Foto: colourbox)

Kjør forsiktig, nå er bulkeuken i gang

Færrest trafikkuhell i dagene før jul før klokken 12.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.12.2018 11:00

Den siste uken før jul er alltid en av årets mest travleste, noe som også vises på statistikken over trafikkulykker. I tilsvarende uke i fjor kolliderte vi for over 200 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge.

--Det er god grunn til å tro at det blir minst like ille i år. Julaften faller på en mandag, hvilket betyr at folk vil være i handlemodus hele helgen og svært mange vil trafikkere mellom kjøpesentrene. I dagene før jul i fjor smalt det tett oppunder 2000 ganger hver eneste dag, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

Hvert eneste år er bitte lille julaften, 22. desember, blant de verste ulykkesdagene i trafikken. I fjor inntraff 1.993 trafikkulykker denne dagen til en kostnad på over 37 millioner, og det er desidert flest menn som sitter bak rattet når det smeller.

--Mannlige sjåfører er representert i nær dobbelt så mange ulykkestilfeller som kvinner. Derfor oppfordrer vi kvinner til å kjøre hvis en kan velge. Statistisk er verstingen en mannlig bilfører i alderen 35 til 50 år, sier Brandeggen. 

Hvis en ser på tallene fra de siste årene er bitte lille julaften den store bulkedagen i desember, selv om den ble slått i fjor av 18. desember. Det kollideres og bulkes døgnet rundt, og det topper seg fra klokken 12 og utover. I de verste timene på ettermiddagen er det flere trafikkulykker hvert eneste minutt.

Topp tre dager ulykkestoppen 2017:
23. november – 2032 trafikkulykker
18. desember – 1994 trafikkulykker
22. desember – 1993 trafikkulykker


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS